Kempeleen Kirin B-tytöt Halli SM-turnauksessa neljänneksi

Imatralla uudella, upealla ja avaralla Aviasport areenalla taisteli 21 – 22.3 valtakunnan kahdeksan parasta B-tyttöjuniori joukkuetta SM-mitaleista. Kempeleen Kirin nuori joukkue muodostui pelaajista, jotka saavat pelata kyseistä sarjaa vielä 3-5 vuotta. 

Jo lopputurnaukseen selviäminen Oulun alkuturnauksesta oli nuorekkaalle joukkueellemme bonuspallo ja iloinen yllätys niin pelaajille itselle kuin myös taustajoukoille. 

 

Reissuun lähdettäessä asetettiin tavoite, joka oli realistisesti ja joukkueen ikärakenne huomioon ottaen selkeä, haastetaan jokainen vastustaja tiukasti sekä kenties jopa jossakin ottelussa yksittäinen jaksovoitto. Tärkeintä oli kuitenkin päästä mittaamaan omaa tasoamme valtakunnan kärkijoukkueisiin nähden.

Tyttäret eivät kuitenkaan kumarrelleet vanhempia pelaajia, vaan jo lauantaipäivän avauksessa löivät vahvana pidetyn ja jopa ennakkosuosikkeihin lukeutuneen Porin 1-0. Jaksot Kirille numeroin 4-4 ja 3-2.

Illan venyessä ja otteluaikataulun viivästyessä tyttöjen otteet paikalliskamppailussa Lipottaria vastaan jaksoivat kantaa ensimmäisen jakson, jossa Lipottaret olivat kuitenkin niukasti parempia. Toisella jaksolla tytöt hyytyivät jo yleiseen väsymykseen ja energian puutteeseen, joten ottelun lopputulos meni naapurille ansaitusti 2-0.

Sunnuntaina vastaan astui Peräseinäjoki. Ottelussa ratkaistiin lohko kakkonen ja sitä kautta joukkue joka etenisi mitalipeleihin.

Kempeleen Kirin tytöt taistelivat ennakkoluulottomasti ja pelinjohdon onnistunut aikalisä ensimmäisen jakson lopussa, jossa haettiin jaksovoittoon tarvittavaa juoksua, tuottivat toivotun tuloksen. Näin jakso merkittiin KeKille 2 -1.

Loistava ulkopeli toisella jaksolla ja lyönnit keskelle keppiä takasivat toiselta jaksolta puhtaan voiton 7 – 0.

Näin nuori joukkueemme oli raivannut tiensä neljän parhaan joukkoon.

Pronssipelissä vastapäätä KeKiä kiilaan astui Lappeenrannan Pesä Ysit. Vastustajalla seisoi riveissään viisi naisten Superpesis pelaajaa, joten ennakkoasetelma oli varsin mielenkiintoinen.

Ensimmäinen jakso päättyi tasaisen taistelun jälkeen lukemiin 1-1.

Toinen jakso eteni tasaisissa lukemissa 1-1 aina viimeisen tasoittavalle saakka, jolloin Lappeenrannan tytöt löivät kahden palon tilanteessa loistavan painuvan lyönnin takarajan tuntumaan. Tällä lyönnillä jakso voitto kääntyi Lappeenrannan tytöille lukemin 2-1 ja koko peli 1-0.

KeKi:n peli perustui pitkälti hyvään ulkopeliin, jossa onnistuttiin koko turnauksen ajan yhtä jaksoa lukuun ottamatta loistavasti.

Sisäpelissä onnistuttiin rakentamaan kyllä tilanteita, mutta kotiutuslyönnit jäivät kaipaamaan hieman lisää laajuutta. Kesää silmälläpitäen sillekin osastolle on apuja tulossa, mutta nyt harmittavasti ja ymmärrettävästi lentopalloturnausten päällekkäisyydestä johtuen, osa lyöntivoimastamme keskittyi lyömään hieman isompaa palloa.

Turnaus oli hieno välietappi kesää kohti mentäessä ja antoi roimasti itseluottamusta ja motivaatiota joukkueellemme, joka oli selvästi turnauksen nuorin. Mukana reissussa oli vain seitsemän varsinaista B-junioria joista 5 pelaa ensimmäistä vuotta kyseistä sarjaa.  C-ikäisiä oli mukana viisi pelaajaa ja lisäksi joukkueeseen mahtui jopa yksi D-ikäinenkin.

Turnaus osoitti, että nuori joukkueemme pystyy haastamaan minkä tahansa B-tyttöjen Superpesis joukkueen tulevana kesänä ja tavoite kehittää joukkueesta / seurasta valtakunnan kärkiryhmä, sai vahvasti lisäpontta. 

Uskoa tulevaisuuteen valaa myös B-tyttöjen takana tulevat nuoremmat ikäluokat, jotka luovat mukavaa takapainetta ja kilpailutilannetta pelipaikoille. Tulevaisuudessa lieneekin pelinjohdolla positiivinen ongelma pelaajien suhteen joukkuetta valitessaan.

Tätä taustaa vasten onkin tulevilta vuosilta odotettavissa varsin vahvaa panosta ja ilotulitusta Keki:n tyttöjunioreilta vastaavissa turnauksissa ja B-tyttöjen Superpesiksessä.

Mukana Imatralla olivat seuraavat pelaajat. Sara-Ella Kemppainen, Ella Korpela, Anna Hemmilä, Linda Kemppainen, Emmi Särkioja, Laura Jyrinki,Katri Säily, Emilia Mansikka-aho, Oona Korkala, Roosa Kauppinen, Jasmiina Juntunen ja Tiia Valtanen. Pelinjohdosta vastasivat Jarkot Sillanpää ja Kokko.