Skip to main content

B-tytöt historiallisesti välieriin

Kempeleen Kirin B-tytöt ovat selvittäneet tiensä välieriin Tyttöjen Superpesiksessä. He ovat jo nyt Kirin korkeimmalle sijoittunut B-tyttöjoukkue.
Ylemmässä loppusarjassa joukkue oli lohkonsa toinen, minkä myötä puolivälierien vastustajaksi määräytyi Porin Pesäkarhut, jotka olivat oman lohkonsa kolmansia. Välieräpaikkaan vaadittiin kaksi voittoa Porista.

Ensimmäinen puolivälierä pelattiin 2.8 Kempeleessä. Ensimmäinen jakso oli vastustajan hallussa aina viimeiseen tasoittavaan asti. Sara-Ella Kemppainen löi kuitenkin kunnarin tyhjään kenttään ja hän pääsi myös tuomaan jakson voittojuoksun Tiia Valtasen takakentälle suuntautuneella lyönnillä. Toisen jakson voitto tulikin jo reilummin numeroin ja taululla olevat juoksumäärät 12-6 eivät jättäneet jossittelun varaa. Parannettavaa kuitenkin oli, erityisesti ulkopelin pitävyydessä.

Seuraava peli Porissa olikin sitten ulkopelin juhlaa. Molemmat jaksot olivat tiukkaa vääntöä ja vaikka vastustaja rakensi useita palottomia ajolähtöjä, Kempeleen ulkopeli kesti hienosti hyökkäysyritykset. Molemmat jaksot päättyivät lopulta tasan, jolloin siirryttiin supervuoropariin. Superissa tunteet kuumenivat erityisesti tuomarien estämistuomioita koskien, mutta kumpikaan joukkue ei ratkaisevan juoksun teossa onnistunut, jolloin edessä oli kotiutuslyöntikilpailu. Kempele aloitti sisältä ja sai kolme juoksua, joista yhden vapaalla ja muut lyönneillä. Pori onnistui ainoastaan ensimmäisessä parissaan, jolloin Kempeleen juhlat saivat alkaa.

Välierissä vastaan asettuu pelinjohtajien ennakkoarvioissa mitaleille rankattu Hyvinkään Tahko. Tahkolla on kotietu eli ensimmäinen peli pelataan Hyvinkäällä, mutta Kempeleessä pelataan tiistaina 16.8 klo 17:30. Otteluun on ilmainen pääsy ja kannustusta toivotaan tätä Etelän kovaa joukkuetta vastaan.

  • Luotu .