B-tytöille SM-hopeaa

Kempeleen Kirin B-tytöt saavuttivat SM-hopeaa. Finaalipelit Oulun Lipottaria vastaan päättyivät kahdesti Lipottarien voittoon, jonka myötä he voittivat Suomen mestaruuden.

Ensimmäinen peli pelattiin Oulussa Lipottarien kotikentällä. 1. Jakso oli yllättävän runsaslukuinen. Kempele pääsi jo 4-7 johtoasemaan ja horjuttamaan Lipottarien peliä, mutta torjuttavissa olleet lyönnit käänsivät pelin kuitenkin vastustajalle. Toisella jaksolla Lipottaret olikin selkeästi vahvempi sillä Kempele ei päässyt haastamaan vastustajaansa sisäpelissä.

Toinen peli käytiin Kempeleessä ja siinä Lipottarilla oli mahdollisuus varmistaa Suomenmestaruus eli Kempele oli pakkovoiton edessä. Ensimmäisellä jaksolla Lipottaret meni menojaan. Suuri osa juoksuista tuli ottamattomilla lyönneillä. Toinen jakso oli jo hieman tiukempaa vääntöä, mutta harmittavasti räpylävirheet sekä Kempeleen sisäpelin tehottomuus käänsivät pelin vastustajalle ja kolmannen palon synnyttyä heidän juhlansa saivat alkaa.

Kempeleen B-tytöille kuitenkin seurahistorian ensimmäinen kyseisen sarjan mitali on upea saavutus ja monta kovaa joukkuetta jäi taakse. Myös se, että tältä alueelta löytyy kaksi Suomen parasta tyttöjoukkuetta kertoo alueen juniorityön korkeasta tasosta. Kempeleen joukkueen ikärakenne on nuori eikä joukkueesta vanhene ensi vuodeksi kuin yksi pelaaja eli lähes sama kokoonpano pääsee jatkamaan B-tytöissä.

Pelaajat: Emmi Särkioja, Essi Kesti, Eerika Kesti, Veera Törmä, Jasmiina Juntunen, Noora Kjellman, Essi Bäckman, Neea Mikkola, Sara-Ella Kemppainen, Katri Säily, Emilia Mansikka-aho, Rebekka Suni, Tiia Valtanen, Aura Määttä ja Roosa Hussa
Valmentajat: Jarkko Sillanpää ja Jarkko Kokko
Joukkueenjohtaja/huoltaja: Marko Mansikka-aho

  • Luotu .