Skip to main content

B-tytöille hopeaa!

KeKin B-tytöt matkasivat loukkaantumisten ja sairastumisten sävyttämänä Tampereelle 23-24.3 pelattavaan Halli-SM-turnaukseen hieman jännittynein mielin. Pelinjohdon vankka luottamus joukkueeseen valoi kuitenkin uskoa omaan tekemiseen. Lauantaina turnaus aloitettiin aamuvarhain ja edellisen yön myöhäinen saapuminenkaan Tampereelle ei hidastanut Kempeleen tyttöjen otteita.

Avausvastustaja, lopulta neljänneksi kammennut Hyvinkää, voitettiin puhtaasti 2-0 (5-4, 10-1). Iltapäivällä vastaan asettui yksi suurimmista voittajasuosikeista, Lapua. Ensimmäinen jakso meni tytöiltä totaalisesti ohi, mutta toisella jaksolla koneet käynnistyivät jälleen totuttuun malliin. Varsinainen peliaika menikin tasan 1-1 ja edessä oli kotiutuslyöntikisa. Siinä Kempele latoi heti alkuun taululle 4-0 ja voitto 2-1 (7-1, 5-1, 4-1) oli selviö.

Lauantain onnistumiset antoivatkin jo eväät mitalipeleihin ja jopa finaaliin saakka. Vielä 17-0 tappio sunnuntaiaamun ottelussa Haminaa vastaan olisi riittänyt joukkueellemme loppuotteluun pääsyyn. Sunnuntaina aamupeli lähti nihkeästi käyntiin. Ensimmäisen jakson tasapeli kuitenkin varmisti finaalipaikan, mutta tytöt eivät tähän tyytyneet vaan latoivat toisella jaksolla taululle tylyt numerot 9-0 ja veivät näin koko ottelun lukemin 1-0 (4-4, 9-0).

Finaalissa vastaan asettui vahvasti Manse PP:stä naisten superpesiskokemusta omaava isäntäjoukkue Hämeenkyrön Räpsä. Ensimmäinen jakso oli tasaista vääntämistä, Räpsän kuitenkin ollen kokoajan hieman edellä. Viimeisen tasoittavalla vuorolla tasoituksemme oli hiuskarvan varassa, mutta kolmoskopparin loistava haku esti tasoituksen. Näin Räpsä vei jakson lukemin 2-4. Toinen jakso olikin sitten puhdasta Kempeleen näytöstä, vuoropari toisensa jälkeen joukkue vyöryi Räpsän ulkopelin yli ja jakson päätyttyä taululla komeilivat 7-0 numerot eduksemme. Näin mentiin kotiutuslyöntikisaan, mutta Räpsän neljä tehtyä juoksua olikin sitten liikaa. Räpsälle voitto kotiutuslyöntikisassa 2-4 ja KeKin joukkueelle hienosti hopeamitalit kaulaan.

Hopeinen mitali Halli-SM-turnauksesta olikin historiallinen, sillä aiempi B-tyttöjen saavuttama halli-SM-mitali on vuodelta 2014 ja väriltään pronssinen. Mitali oli pelinjohtaja Jarkko Kokolle jo toinen viikon sisällä, sillä hän oli mukana myös miesten pronssista mitalia kairaamassa edellisenä viikonloppuna Kuopiossa.

Turnauksen etenijätilaston ja kärkilyöntitilaston voitti Kempeleen Kirin Rebekka Suni 17 tuodulla juoksulla ja 35 kärkilyönnillä. Lyöjätilaston ykkönen oli Kempeleen Tiia Valtanen 18 lyödyllä juoksulla. Tehopistetilastossa otettiinkin kaksoisvoitto, sillä Kempeleen Kirin Tiia Valtanen oli siinä ykkönen (0/18/4= 22) Rebekka Sunin ollessa tehotilaston kakkonen (0/2/17= 19). Turnauksen tähdistöjoukkueeseen valittiin hienosti Kempeleen Kiristä kolme pelaajaa: Annika Linna, Hanna Lammela ja Tiia Valtanen. Tästä on hyvä jatkaa kohti tyttöjen superpesiksen kesää, jota Kempeleen Kiri pelaa kahdella B-tyttöjoukkueella. Naisten superpesisjoukkue saa olla levollisin mielin pelaajatuotannon suhteen, sillä valtakunnan huippujunioreita löytyy seurastamme varmasti enemmän kuin yhdestäkään toisesta seurasta.

Joukkueessa pelasivat: Hanna Lammela, Tuija Ahonen, Rebekka Suni, Sanni Nättinen, Annika Linna, Jasmiina Juntunen, Jenni Nättinen, Reetta Siira, Essi Palkki, Eerika Kesti, Linnea Laatikainen, Tiia Valtanen, Reetta Törmänen, Ria Ojala ja Emilia Sorvisto. Pelinjohto: Jarkko Sillanpää ja Jarkko Kokko. Huolto: Marko Nättinen ja Ville Palkki. Valmennus: Hannu Ojala ja Marko Joensuu. Joukkueen johto: Arto Valtanen ja Tiina Yli-Hukkala-Siira. Kuljettaja: Pentti Partanen

  • Luotu .