Naisten tavoitteena pudotuspelien kotietu

Kempeleen Kirin naisten joukkueelle alkava superpesiskausi on kahdeksas. Viime kautena uudistunut ja nuorentunut joukkue on taas vuoden kokeneempi superpesiskarkeloissa. Halli SM:n alkuturnauksessa joukkue voitti Seinäjoen ja haastoi toden teolla Lapuaa. Tämä osoitti sen, että potentiaalia riittää parantamaan viime vuoden runkosarjan kahdeksatta sijaa. Joukkue onkin asettanut ensi kauden tavoitteekseen pudotuspelien kotiedun.

Pelinjohtaja Mika Takalahden mukaan joukkueen talvikauden harjoittelu sujui hyvin. "Joukkue pääsi syksystä asti viikottain harjoittelemaan täysimittaisessa hallissa. Syksyn ja talven aikana pystyttiin harjoittelemaan pelillisiä asioita, mikä näkyi positiivisena peliesityksenä alkuturnauksessa Seinäjokea ja Lapuaa vastaan. Poikkeusolojen aiheuttaman tauon vuoksi jouduttiin palaamaan harjoittelussa perusasioihin. Tauon jälkeen joukkue on päässyt harjoittelemaan pienryhmissä, mikä mahdollistaa oman roolin mukaiset treenit."

Tulevalla kaudella joukkueen tavoitteena on pudotuspelien kotietu. Tämä tarkoittaa käytännössä sijoittumista runkosarjassa neljän parhaan joukkoon. "Joukkueemme on todella nuori ja nälkäinen. Jokaisella pelaajalla on kokemusta kovista peleistä ja tänä kesänä on aika näyttää todelliset kyntemme sekä olla rohkeita joka osa-alueella. Joukkueena olemme entistä tietoisempia siitä, mitä haluamme ja teemme yhdessä töitä sen eteen. Kotikenttäämme pidetään sarjan haastavimpina ja aiomme ensi kesänä panostaa siihen, että se pysyy myös sellaisena ", kertoo joukkueen kapteeni Inka Ronkainen.

Kesäkuun alusta lähtien joukkue on päässyt harjoittelemaan koko joukkueella. Muutaman viikon aikana pelilliset kuviot hiotaan kuntoon . Naisten superpesiskausi starttaa joukkueemme osalta 14.6. vierasottelulla ja ensimmäinen kotiottelu pelataan Säävälät Oy - areenalla 17.6. Runkosarja päättyy elokuun loppupuolella.

#pesis, , #muntiimi

  • Luotu .