PUOLIVÄLIERIEN AVAUS PORISSA

Naisten superpesiksen pudotuspelien ensimmäinen kierros alkaa tänään. Puolivälieräsarja pelataan paras viidestä systeemillä eli kolmella voitolla tienaa välieräpaikan. Kempele kohtaa puolivälierissä viime vuoden tapaan Porin Pesäkarhut.

Pori lähtee syksyn ratkaisupeleihin runkosarjan voittaneena joukkueena. Joukkue pelasi runkosarjan lopun todella vahvasti ja heidän viimeisin tappiopeli löytyy kesäkuun puolesta välistä Jyväskylälle kotiareenalla. Porin peli kulminoituu nopeaan kärkeen ja siellä eteneviin Henna Jukaan ja Milla Lindströmiin. Etenijöitä kotiin pommittavat Susanna Puisto ja Emilia Linna. Puisto sijoittui runkosarjan lyöjätilastossa toiselle sijalle, vaikka löi yhtä monta juoksua (88 lyötyä) kuin lyöjätilaston voittaja Janette Lepistö. Ero tehtiin lyötyjen kunnareiden määrillä, joita Lepistöllä oli neljä enemmän. Linna sijoittui lyöjätilastossa kuudenneksi (3+42).

Kempele sijoittui runkosarjassa sijalle kahdeksan. Runkosarjan viidessä viimeisessä pelissä Kempele jäi ilman pisteitä vain yhdessä pelissä. Joukkue on keskittynyt runkosarjan lopussa ulkopelin kehittämiseen, joka toimi alkukaudesta vakuuttavasti ja mahdollisti pelaamisen voitosta. Heinäkuun helteillä ulkopelin osalta tuli pieni notkahdus, mutta viime peleissä se on osoittanut paranemisen merkkejä. Kempeleen joukkue lähtee puolivälieriin lähes terveellä joukkueella. Annika Linna potee pientä vammaa eikä ole joukkueen kokoonpanossa mukana. Viime pelissä hirmutehot iskenyt Tiia Valtanen jatkaa tärkeässä lyöjäjokerin roolissa.

Pori ja Kempele kohtasivat runkosarjassa kaksi kertaa. Molemmat pelit pelattiin viikon sisään kesäkuun loppupuolella, jolloin Pori poistui molemmista peleistä voittajana areenalta. Kotiottelussaan Kempele osoitti Porille, että se on vaikea paikka vierailuun ja ottelu olikin juoksujen valossa tasaisempi kuin Porissa pelattu ottelu. Kempele on varmasti kovan haasteen edessä Porin kovan kärkiviisikon edessä. Joukkue on kuitenkin valmistautunut puolivälieräsarjaan hyvin pelinjohtajansa Mika Takalahden johdolla.

Ottelu alkaa sunnuntain ajaksi poikkeuksellisesti vasta klo 18.00. Ottelua voi seurata Ruutu-palvelussa Fanikamera-lähetyksenä.

#muntiimi

  • Luotu .