Pesisherkkua tarjolla superlauantaina Pattijoella

Launtaina vietetään Superlauantaita Pattijoella! Kempeleen Kiri tuo kotiottelunsa Pattijoen MiiluAreenalle lauantaina 9.6. ja vastakkaiseen kiilaan juoksee Rauman Fera. Tuon jälkeen yleisölle on tarjolla vielä miesten superpesistä, kun Pattijoen Urheilijat ja Kouvolan Pallonlyöjät ottavat mittaa toisistaan!

Pattijoen Rännärillä nähdään siis useamman vuoden tauon jälkeen ottelu naispesäpalloilun huipulta, sillä Pattijoella on pelattu naisten superpesistä viimeksi vuonna 2003. Selkeästi kirkkain hetki Pattijoen naispesäpalloilussa on suomenmestaruus vuodelta 2000! Tuossa suomenmestaruusjoukkueessa kuhisikin naispesäpalloilun kovia nimiä; muun muassa Henna Salmela, Kirsi Hänninen ja Katja Kolehmainen pelasivat tuolloin mestaruusjoukkueessa. Katso silloisen ratkaisuottelun pöytäkirja: täältä.

Kempeleen Kiristä löytyy pattijokista verta useampaan otteeseen, sillä Iiris Puskala, Henna Tähtilä ja myös pelinjohtaja Sami Lassila ovat saaneet pesisoppinsa Pattijoelta! Kaikki he pääsevät pelaamaan nyt lauantaina omalle kotikentälleen pitkästä aikaa. Iiris Puskala on ollut Kempeleen selvästi tehokkain pelaaja lyötyjen juoksujen valossa, sillä tämä multitalentti on iskenyt kauden avauskierroksilla jo 16 juoksua ja löytyy naisten superpesiksen viiden parhaan lyöjän joukosta. Vikkeläkinttuinen Henna Tähtilä puolestaan löytyy Kempeleen kokoonpanosta usein takakentältä ja pelaa erittäin tärkeää etenijän roolia. Henna on ehtinyt tuomaan Kirille jo viisi juoksua! Pelinjohtaja Sami Lassila on myös Pattijoen Urheilijoiden kasvatti. Miesten superpesiskokemusta miehelle tarttui matkaan kolmen kauden verran juuri kotiseurastaan, jonka jälkeen pesäpallotie toi Samin Kempeleeseen vuonna 2011. Ensin hän pelasi itse ja myöhemmin tarttui  viukan varteen, ja onkin tehnyt hienoa työtä nais- ja junioripesäpalloilun eteen Kempeleessä.

Kempeleen Kirillä on takanaan neljän ottelun tiukka putki, jossa se on kohdannut peräjälkeen sarjan kärkinelikon. Kempele taipui kotonaan Jyväskylälle, mutta ottelussa oli paljon hyviä suorituksia, jotka ovat kantaneet kolmeen peräkkäiseen voittoon Porista, Lapuasta ja Tampereesta.

Rauma taas pelasi toukokuun lopussa kaksi voitokasta ottelua Lappeenrantaa ja Lappajärveä vastaan. Sen jälkeen Rauma on taipunut kotonaan Jyväskylälle ja vieraissa Lapualle. Rauman joukkueesta löytyy myös Oulun seudun pesäpalloilijoita; viime kaudella Lipottarissa kautensa aloittanut Muhoksen kasvatti Laura Pohjola luutii nyt Feran etukentällä ja jokeriosastolta löytyy Oulunsalossa pesisoppinsa saanut Sini Grip, joka on nakuttanut 7 lyötyä juoksua ensimmäisellä pääsarjakaudellaan.

Kempeleen Kiri ja Rauman Fera ovat tottuneet pelaamaan yleensä tasaisia pelejä vastakkain. Peleissä on haettu usein ratkaisua supervuorosta tai kotiutuslyöntikilpailusta saakka. Tälle vuodelle Rauma on kokenut menetyksiä pelaajaosastolla, joten joukkue on kesän alkupeleissä hakenut omaa peliänsä.

Naisten ottelu aloittaa Superlauantain klo 13 ja miehet jatkavat klo 17!

Tervetuloa MiiluAreenalle!

Lue lisää Raahen Seudun jutusta: täältä

Katso myös Lassi Karvosen huima valokuvagalleria Kempeleen ja Mansen viime keskiviikkoisesta trilleristä: täältä

#pesis, , #muntiimi

  • Luotu .