Naiset matkaavat tuplapelireissulle - lauantaina vastassa Hyvinkää ja sunnuntaina Lappeenranta

Kempeleen Kirin naisten joukkue pakkaa kamat perjantaina bussiin ja lähtee kahden pelin kiertueelle. Lauantaina pelataan maineikkaalla Pihkalan pesäpallostadionilla Hyvinkäällä ja sunnuntaina on vuorossa idän eksotiikkaa, kun Suomen kaakkoiskolkasta löytyy Lappeenranta. Molemmat joukkueet löytyvät tällä hetkellä sarjan alapäästä, joka ei kuitenkaan kerro kaikkea niiden potentiaalista pärjätä sarjassa.

Tahkon Leidit Hyvinkäältä on sarjan nousijajoukkue, joka pelaa ensimmäistä pääsarjakauttaan. Leidit ovat pelanneet sarjassa kahdeksan ottelua ja ovat keränneiet niissä kuusi sarjapistettä. Joukkue löytyy sarjasta sijalta kymmenen. Hyvinkääläiset eivät ole varmastikaan näyttäneet sarjassa kaikkea osaamistaan, sillä hallikaudella joukkue sijoittui halli-SM:n lopputurnauksessa sijalle 4. 

Tahkon Leidit hallitsivat viime kaudella naisten ykkössarjaa mielin määrin. Joukkue pelasi sarjassa 22 ottelua, joista se voitti 20. Leidit iskivät kauden 2017 aikana vastustajien kentästä 300 juoksua, joka tarkoitti noin 13 juoksun keskiarvoa/ottelu. Tänä kautena juoksujen teko superpesiksessä on ollut hieman hankalampaa, sillä joukkue on tehnyt tähän mennessä 30 juoksua. Leidien juoksuista yli puolet on tällä kaudella lyönyt Pauliina Harinen (1+16). 

Sunnuntain vastustaja Lappeenrannan Pesä Ysit löytyy sarjasta sijalta yhdeksän. Pesä Ysit on ennakkoon mielenkiintoinen joukkue, joka parhaimpana päivänä voi voittaa sarjassa kenet tahansa. Joukkue on saalistanut yhtä monta kolmen pisteen voittoa kuin Kempelekin, mutta toisaalta se on poistunut kentältä kuusi kertaa ilman pisteitä. Lappeenranta hakee sunnuntaina kauden ensimmäistä kotivoittoaan. Pesä Ysit ovat kaataneet Rauman ja Lappajärven vieraskentillä. 

Lappeenrannan joukkueesta löytyy lyöjätilaston neljännellä sijalla oleva Anna Hellsten, joka on paukuttanut tälle kaudelle 18 juoksua. Hellstenin lisäksi Pesä Ysien parhaimpien lyötyjen joukosta löytyy pohjoissuomalaista osaamista Inka Pietilän (6 lyötyä) ja Jenna Siiran (1+5) johdolla. 

Kempele lähtee reissuun allaan kolmen pisteen voitto Raumasta. Joukkueen pelinjohtaja Sami Lassila oli kotivoiton jälkeen tyytyväinen pisteisiin, mutta ei voittoon yltäneeseen pelitapaan. Kempeleen räpyläosasto on toiminut tehokkaasti kesäkuun aikana, mutta sisäpeli kaipaa vielä hieman röyhkeyttä tekemiseen, jotta peli-ilmettä saadaan pirteämmäksi. Joukkue sai treenattua viikon aikana hyvin ennen reissuun lähtöä. Treeneissä keskityttiin sisäpelin hiomiseen, jotta viikonloppuna joukkue on iskukykyinen tärkeissä vieraspeleissä. 

Kuva: Lassi Karvonen

#pesis, , #muntiimi

  • Luotu .