#MUNTIIMIN ESITYS EI RIITTÄNYT PISTEISIIN

Pori – Kempele 2-0 (4-1, 4-1)

Kempeleen reissu Poriin ei tuottanut pisteitä, vaikka peli oli tilanteiden valossa tasaisempi kuin viikko sitten Kempeleessä pelattu ottelu. Pori oli kotiutuspaikoissa terävämpi ja iski riittävät juoksut molemmilla jaksoilla. Ottelun kolmostilanteet menivät kotijoukkueen eduksi 16-11.

Kempele hävisi hutunkeiton ja aloitti poikkeuksellisesti ulkovuorolla. Kiri saikin hyvin kotijoukkueen kärjen kiinni ja teki nopeaan tahti pari paloa. Pori pääsi vielä vuoron lopuksi yrittämään juoksua, mutta Kempeleen ulkopeli kesti hyvin. Kempele pääsi myös yrittämään kertaalleen juoksun tekoa, mutta se ei saanut juoksutiliä auki.

Toiseen vuoroon kotijoukkue tuli vahvasti ja teki tukun ajolähtötilanteita. Vuorossa Hanna Lammela teki erinomaisen ulkopelisuorituksen ja sai tehtyä vikkelästä Henna Jukasta palon kotipesän kynnyksellä erinomaisesta koukkunäpystä. Kempeleen pyristely ei auttanut, vaan Susanna Puisto vei Porin johtoon kakkossaumavedollaan.

Kolmannessa vuorossa molemmat joukkueet saivat yhden juoksun. Pinja Arbelius vei välilyönnillä Porin kahden juoksun johtoon. Emmi Särkioja kavensi merkkaamattomalla välilyönnillä juoksulukemia. Kotiin pinkaisi Neea Mikkola. Kotijoukkue löi viimeisessä vuorossa vielä pari juoksua, jolla se varmisti ensimmäisen jakson voiton.

Toinen jakso nihkeää pelaamista

Toisella jaksolla Kempele pääsi aloittavalla sisävuorolla juoksun johtoon, kun Sara-Ella Kemppainen iski kolmospussista kotiin Jutta Myllyniemen. Porin lukkari ei saanut polttoheittoa kiinni, mikä edes auttoi juoksun syntymistä. Pori ei saanut omalla tasoittavallaan juoksua aikaiseksi.

Kempeleen toinen sisävuoro ei onnistunut toivotulla tavalla ja joukkue teki muutaman hölmön palon. Huono sisävuoro näkyi myös ulkopelissä. Kiri ei saanut tehtyä paloja tarvittavissa paikoissa, jonka seurauksena kotijoukkue sai kolme juoksua. Juoksuista Susanna Puisto löi kaksi ja Maria Suominen yhden. Toisen jakson loppu oli nihkeää pelaamista molemmilta joukkueilta. Emilia Linna löi Porille neljännen juoksun kolmannessa vuorossa.

Sateisen päivän piristys löytyi Kempeleen lautasen ääreltä, kun kauden ensimmäisen pelinsä pelannut Elina Kärsämä tylsytti kotijoukkueen sisäpeliä pienillä ja isoilla väärillä. Elinan peli katsottiin ykköspalkinnon arvoiseksi. Annika Linna pelasi kopparin tontilla hyvin ja teki tuhojaan heittokädellään. Annika palkittiin kakkospalkinnolla.

Tappiosta huolimatta Kempeleen Kirin pelinjohtaja Mika Takalahti oli positiivisella mielellä ottelun jälkeen. ”Pelasimme taas suhteellisen tasapäisesti sarjan kärkijoukkuetta vastaan. Pääsimme kokeilemaan paljon myös kotiuttamista, mutta tihkusateessa ei saatu tarpeeksi laadukkaita lyöntejä niissä paikoissa. Olisi tarvittu vähän varmempaa räpyläpeliä toisella jaksolla, jotta pisteitä olisi ollut kotiin tuomisina. Sisäpeli on kehittynyt viime aikoina. Niin ykkös- kuin kakkoskärkikin onnistuu tasaisesti tilanteiden teossa.”

Kempele pelaa tällä viikolla vielä kaksi peliä. Perjantaina on vuorossa vieraspeli Lappajärvellä ja sunnuntaina pelataan Koukkupaja Areenalla Manse PP:tä vastaan.

#pesis, , #muntiimi

  • Luotu .