Linnan sisarukset kohtaavat illan huippuottelussa

Sunnuntaina Koukkupaja Areenalla iskevät yhteen Kempeleen Kiri ja Porin Pesäkarhut naisten superpesiksen kamppailussa. Pori muistetaan viime kauden hopeamitalisteina ja joukkue on yksi tämän kauden mestariehdokkaista, joten Kirille löytyy iltaan mukavasti haastetta.

Illan ottelussa kohtaavat Linnan sisarukset Annika (Kempele) ja Emilia (Pori) ensimmäistä kertaa pääsarjatasolla. Emilia on sisaruksista vanhempi ja muistetaan myös Kempeleen Kirin paidasta muutaman vuoden takaa. Emilia siirtyi kauden 2017 jälkeen Varsinais-Suomeen vahvistamaan Porin rivejä. Annika on pelannut nyt muutaman ottelun kopparin tontilla ja saa vastuuta pelinjohtaja Sami Lassilalta myös sunnuntain otteluun.

Pori on aloittanut kauden vahvasti ja se on voittanut pelaamastaan neljästä ottelustaan kaikki. Pori on tällä hetkellä pohjoisessa kahden ottelun rundilla, sillä joukkue pelasi myös voitokkaasti lauantaina Oulussa. Pori on lisäksi voittanut kotonaan Lapuan ja Jyväskylän. Avauskierroksella Pesäkarhut hakivat pisteet Hyvinkäältä.

Porin peli perustuu vahvaan kärkipelaamiseen, jossa Henna Juka viilettää kärkenä. Juka on tuonut joukkueessaan eniten juoksuja (9 tuotua). Porin kotiutusosasto pohjautuu taas Susanne Ojaniemen (6 lyötyä) sekä jokeri Susanna Puiston (9 lyötyä) lyömiin juoksuihin. Naiset ovat lyöneet yhteensä lähes puolet Porin juoksuista. Emilia Linna (5 lyötyä) saa vastuuta yleensä heidän jälkeensä.

Kempeleen esitys keskiviikkona Jyväskylän Kirittäriä vastaan oli lupauksia herättävä. Joukkueen ulkopeli alkoi löytämään uomiaan ja ottelu pysyi jakson lopuille asti tiukkana. Sunnuntain ottelussa tarvitaan myös pitävää räpyläosastoa, johon Kempele on varmasti valmiina. Kempele ja Pori ovat yleensä pelanneet keskenään tiukkoja otteluja, joka on varmasti luvassa myös huomenna.

Sunnuntai-illan mielenkiintoinen pesiskamppailu alkaa klo 17 Sarkkirannassa. Jos satut olemaan reissun päällä, niin ei hätää, sillä Ruutu-palvelu näyttää ottelun selostettuna. Tervetuloa mukaan jännittämään ottelua!

Kuva: Lassi Karvonen

#pesis, , #muntiimi

  • Luotu .