TÄNÄÄN SE ALKAA!

Tänään se alkaa!

Tämä toukokuinen lauantai on alkanut Kirin naisten joukkueen varhaisella heräämisellä. Joukkue aloittaa kautensa tuplareissulla, joka suuntautuu Pirkanmaan ja Länsi-Suomen syövereihin. Reissu päättyy maanantaina aamuyöstä, kun bussi palaa Kempeleeseen. 

Lauantaina kauden avausottelussa Kempele kohtaa viime kauden hopeamitalistit Manse PP:n Tampereelta. Mansella on tapahtunut pelaajapuolella muutamia muutoksia, kun se menetti viime kauden jälkeen kokeneita pelinaisia. Joukkueeseen on liittynyt mm. Oulun seudulta Kempeleen Kirin kasvatti Anna Hemmilä, joka siirtyi Lipottarista Tampereelle. Manse PP on pelaajamenetyksistä huolimatta yksi kauden mitalisuosikeista Kirittärien, Lapuan Virkiän sekä Porin Pesäkarhujen kanssa. 

On äitienpäivä ja sunnuntai, kun Kempele kohtaa Rauman Feran. Rauman Ferassakin on tapahtunut muutamia pelaajamuutoksia. Joukkueella on myös uusi pelinjohtaja. Kempeleessäkin aikanaan pelannut Toni Ojala on ottanut viuhkan ja ohjakset Raumalla. Toni toimi pelinjohtajana edellisenä kesänä menestyksekkäästi Janakkalan Jalan B-tyttöjen joukkueessa. 

Rauma ja Tampere avasivat pesäpallokauden keskinäisellä kohtaamisella Espanjan auringon alla. Ottelussa Manse PP oli selvästi Feraa parempi juoksujen ja kolmostilanteiden valossa. Raumalaiset eivät saaneet kiinni ottelun aikana Tampereen liukkaita kärkietenijöitä. Tämä on myös yksi kulminaatiopiste lauantain ottelussa, eli kuinka hyvin Kempeleen naiset saavat kuriin Mansen kärkikolmikon. 

Kempele lähtee otteluun varamiehisenä. Etukentän luuta Essi Kesti on loukkaantuneena, kuten myös lukkari Elina Kärsämä. KeKi sai kuitenkin oivan tuuraajan Elinan toipumisen ajaksi, kun Porissa superia pelannut Minttu Vettenranta liittyi joukkueen vahvuuteen vuokrapelaajana kuluneella viikolla. Etukentällä Jasmiina Juntunen ja Reetta Törmänen saavat oivan näyttöpaikan kesää ajatellen.

Lauantain ottelu alkaa Kaupin urheilupuistossa klo 16.00. Sunnuntain peli Otanlahden pesäpallostadionilla alkaa klo 17.00. Molemmat pelit ovat katsottavissa Ruutu-palvelun kautta.