Lapua vei pistepotin mukanaan

Kempele – Lapua 0-2 (1-2, 2-6)

Lapuan Virkiä oli perjantai-iltana vahvempi jaksoin 0-2. Ensimmäinen jakso oli tasaista vääntämistä niin juoksujen kuin tilanteidenkin valossa. Kakkosjaksolla Lapua oli tilanteiden rakentelussa piirun verran parempi ja ansaitsi voittonsa. Kempeleen kärki osoitti pelissä piristymisen merkkejä ja merkkautti tilastoihin kelpo prosentit. 

Ensimmäisellä jaksolla nähtiin kaksi tasaista joukkuetta, jotka rakensivat hyvin tilanteita. Kahdessa ensimmäisessä vuorossa kumpikaan joukkue ei onnistunut juoksujen teossa. Kempele avasi juoksuhanat kolmannen vuoron aloittavalla, kun Linda Kukkohovi iski merkkaamattomalla välilyönnillä Essi Kyllin kotiin. Lapua vastasi omalla tasoittavallaan kahdella juoksulla. Virkiän tasoitus tuli Sija Syrjälän kunnarilla kolmosluukusta. Syrjälä sai tuoda Eveliinan Topparin välilyönnillä tuplajuoksun, joka oli myös jakson voittojuoksu. Kempele sai rakenneltua neljännen aloittavalla vielä kolme ajolähtöä, mutta juoksujen tekeminen ei onnistunut.

Muutama ulkopelivirhe ratkaisi kakkosjakson

Lapua aloitti toisen jakson sisältä, jossa se onnistui lyömään kaksi juoksua. Kempele tuli tasoittavallaan tasoihin, kun Linda Kukkohovi ja Annika Linna löivät kolmospuolen pussinpohjasta juoksut. Juoksun tuojia olivat Jutta Myllyniemi ja Heta Rautiainen.

Lapua ratkaisi ottelun toisessa vuorossa kotijoukkueen pienellä avustuksella. Lapua sai kolmannen juoksunsa harhaheitolla ja neljäs juoksu tuli räpylävirheen kautta. Viidennen juoksun löi Silja Syrjälä välilyönnillä. Kempele ei saanut rakennettua toisen vuoron tasoittavalla kotiutuspaikkoja. Kolmas vuoroparikin mentiin juoksuitta, vaikka molemmilla joukkueilla oli mahdollisuus juoksujen tekoon. Janette Lepistö löi Lapualle kuudennen juoksun neljännessä vuorossa.

Ottelun kolmostilanteet kirjattiin vierasjoukkueelle 11-21. Vierasjoukkueen palkitut olivat Silja Syrjälä (Ip) ja Neea Mikkola (IIp). Essi Kylli jatkoi mainiota kauttaan ja oli vaihtotilanteiden purkajana tehokas. Essille ojennettiin ykköspalkinto. Linda Kukkohovi löi ottelussa kaksi juoksua ja palkittiin Kempeleen joukkueesta kakkospalkinnolla.

Kempeleen Kirillä on jäljellä kolme ottelua alkusarjassa. Ensi viikolla joukkue pelaa kaksi kotipeliä, keskiviikkona ja sunnuntaina. Perjantaina Kempele vierailee Seinäjoella. Runkosarjan viimeisille kierroksille jää vielä panosta jatkosarjan paikkojen osalta.

Katso ottelusta lisää Lassi Karvosen valokuvagalleriasta

#pesis, , #muntiimi

  • Luotu .