Kempele avaa kautensa Poria ja Raumaa vastaan

Kempeleen Kirin naisten superpesisjoukkue avaa kautensa tällä viikolla kahdella pelillä. Vastassa ovat länsirannikon joukkueet Pori ja Rauma.

 

Pori ja Rauma pelasivat viime vuonna pronssimitaleista. Pori vei lopulta ottelusarjan itselleen ja jätti Rauman ilman mitaleita. Viime kauden sarjataulukossa Rauma sijoittui kolmanneksi, Pori neljänneksi ja Kempele jäi sarjassa sijalle 7. Kempele tippui pudotuspelien 1. kierroksella hopeamitalijoukkue Lapuan Virkiälle. Kempele lähtee uuteen kauteen pelinjohtajiensa Sami Lassilan ja Turo Lauttamuksen johdolla. Joukkueessa ei ole tapahtunut viime kauteen verrattuna suuria muutoksia. Neea Mikkola siirtyi Lapualle ja Iida Möttönen lopetti pesäpalloilun ainakin toistaiseksi. Kempele sai riveihinsä Eveliina Kestin sekä Jutta Myllyniemen Viinijärveltä. Eveliina pelasi kaudella 2015 Porin joukkueessa ja viime kausi meni välivuotta pitäessä.

 

Sarja-avaus kotona

Tämän vuoden hallimestari Porin Pesäkarhut aloittaa Kempeleen Kirin naisten kotiottelut Sarkkirannan uudelleen nimetyllä stadionilla. Tälle kaudelle stadion on saanut nimekseen Koukkupaja areena. Kempeleen Kirin ja Porin Pesäkarhujen välinen ottelu pelataan pe 12.5. klo 18.00 alkaen.

Vuonna 2016 Pori ja Kempele kohtasivat runkosarjassa kaksi kertaa, joissa molemmissa peleissä Pori oli jaksovoitoin 2 – 0 parempi. Kempele lähtee hyvin harjoitelleena haastamaan Poria. Mitä ajatuksia Pori herättää pelinjohtaja Sami Lassila? - Porillakin joukkue säilyi aikalailla samana viime kauteen verrattuna, joten vastaan asettuu varmasti pelillisesti aika valmis joukkue. Pori lukeutuu ehdottomasti sarjan ennakkosuosikkeihin ja on täten hyvä mittari meille. Porilta löytyy sarjan kovimpia kotiuttajia, joten ulkopelissä räpylän täytyy olla hyvällä tasolla.

Pori on ehtinyt pelata jo kaksi sarjapeliä ennen Kempeleeseen tuloa. Sarja-avauksensa Tamperetta vastaan Pori pelasi Tukholmassa 22.4. häviten ottelun supervuoroparissa. Toisen pelin Pori voitti kotonaan sarjanousija Lappajärven Veikkoja vastaan jaksoin 2 - 0. Pori koki ikävän takaiskun kauden alla, sillä heidän joukkueen runkopelaaja Emilia Itävalo loukkaantui ja on todennäköisesti koko kauden sivussa. Miten Pori on päässyt valmistautumaan kauteensa pelinjohtaja Sami Österlund? - Talven harjoituskausi on sujunut hyvin, vaikka loukkaantumiset ovat jonkin verran haitanneetkin joukkueen valmistautumista kauteen. Joukkueessa ei tapahtunut viime vuoden jälkeen suuria muutoksia, joten jo tammikuussa pystyimme aloittamaan joukkuepelin pienten palasten hiomista tulevaa kautta ajatellen. Meillä on Porissa kolmen vuoden projektista alkamassa toinen vuosi. Joukkue on saanut Aino-Kaisa Mantereesta kaivatun vahvistuksen. Tähän kauteen lähdetään luottavaisin mielin ja joukkue on valmiina pohjoisen tuplareissulle.

Kempeleen Kiri ei ole päässyt ennen sarja-avausta paljoa ulkona harjoittelemaan, kun pohjoisessa kevät on viivästynyt useamman viikon. Joukkue valmistautui kauteen etelän lämmössä huhtikuun lopussa. Mitkä olivat harjoittelun pääteemat Espanjan leirillä pelinjohtaja Sami Lassila? - Espanjassa palaveerasimme hyvin ja keskityimme ulkopelin kehittämiseen entisestään. Lisäksi saimme ulkomailla viikon verran pitkiä lyöntitoistoja, jotka olisivat jääneet tänä keväänä täällä tosi vähäisiksi.

Porin kärjessä viilettää kempeleläisille tuttu Henna Juka. Porin lyöntivoimasta vastaa viime kesänä lyöjätilastossa toiseksi tullut Susanna Puisto. Onko nämä pelaajat otettu ennakoinnissa huomioon tarkemmin Pelinjohtaja Sami Lassila? - Henna on monelle joukkueemme pelaajista tuttu pelaaja, joten Hennan lyönnit on meillä varmasti tiedossa. Puisto puolestaan on monipuolinen lyöjä ja häntä vastaan tulemme katsomaan kuvioita tarkasti, jotta saisimme hänet tylsytettyä.


Viikonloppuna suuntana Rauma

Kempeleen kauden toinen ottelu on vieraspeli Raumalla su 14.5., joten haastetta riittää myös toisessa pelissä. Kempeleellä on kuitenkin mukavia muistoja viime kaudelta Rauman joukkueesta, sillä joukkue kaatoi viime kesän viimeisessä runkosarjan ottelussa Rauman 1 – 0 Sarkkirannassa.
Rauman joukkueessa ei ole suuria muutoksia tapahtunut. Tälle kaudelle Rauman viuhkan varteen on tarttunut Oulussakin Superpesistä pelannut Tuomo Pekkala.
Rauman reissun jälkeen Kempele huilaa reilun viikon. Huiliviikon jälkeen edessä on 4 pelin rypistys. Viikon aikana Kempeleen naiset kohtaavat kotistadionilla Tampereen ti 23.5. sekä viime kauden hopeajoukkueen Lapuan to 25.5. Viikko päättyy tuplareissuun. Kempele vierailee Lappeenrannassa la 27.5. ja kotimatkalla sunnuntaina naiset vierailevat viime kauden mestarin Jyväskylän luona.

 

Otteluennakot löydät tänä kesänä myös alla olevan QR-koodin kautta. Se kannattaa tallentaa itsellesi vaikkapa älypuhelimen "screenshotilla" tai tietokoneen "print screenillä", koska sama koodi on käytössä koko kesän. 

#muntiimi

  • Luotu .