Kauden ratkaisupelit käyntiin Porissa

Porin Pesäkarhut ja Kempeleen Kiri kohtaavat toisensa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella puolivälierissä. Kolmella voitolla selvittää tiensä välieräpeleihin. Sarjasta voidaan odottaa mielenkiintoista, sillä Porin kokoonpano on elänyt ja joukkue ei pääse sarjaan parhaalla mahdollisella kokoonpanolla.

Pori sijoittui runkosarjassa vaiheikkaiden jälkeen toiseksi. Joukkue on viime kierroksilla vaihtanut kokoonpanoaan erinäköisten loukkaantumisten vuoksi. Suurin turbulenssi on pyörinyt lautasen äärellä, sillä porilaisilla on käynyt kesän aikana kuusi eri lukkaria. Pudotuspelihuhut Porista kertovat, että lautasen äärelle pudotuspeleissä astelee useamman kerran vuoden lukkariksi valittu Kaisa Salmela. Salmela on pelannut Porin Pesäkarhuissa vuosina 2012 ja 2013, jolloin myös piikkarit asetettiin naulaan.

Kempeleen kokoonpano on myös elänyt runkosarjassa loukkaantumisten vuoksi. Puolivälieräsarjaan joukkue pääsee lähtemään kuitenkin parhaimmalla mahdollisella kokoonpanolla. Edellisessä kotiottelussa Seinäjokea vastaan joukkue pelasi kesän parhaan jakson ensimmäisellä puolikkaalla, mutta vire katosi pelin loppua kohden. Pudotuspeleissä vain voitolla on merkitystä ja siihen Kempele on valmiina. Joukkue on päässyt hyvin valmistautumaan muutaman harjoituksen kautta tulevaan sarjaan.

Kempele ja Pori ovat kohdanneet kesän aikana kolmesti ja voitot ovat kiriläisille 2-1. Molemmat joukkueet olivat runkosarjan peleissä kotikentällään vahvoja. Kempeleen näkövinkkelistä katsottuna Pori lähtee sarjaan ennakkosuosikkina. Kirin on helppo lähteä pudotuspelisarjaan hakemaan parannusta viime kauden neljänteen sijaan. Viime kaudellahan Kiri kampesi Jyväskylän Kirittäret nurin ja eteni välieriin.

Porin ja Kempeleen välinen ottelu alkaa Porissa sunnuntain ajaksi poikkeuksellisesti klo 18.00. Matsi lähetetään Ruutu-palvelun päälähetyksenä, joten nautitaan pudotuspelin avauskamppailusta porukalla.

#pesis, , #muntiimi

  • Luotu .