Jatkosarja alkaa Hippoksen vierailulla

Kempeleen Kiri aloittaa ylemmän jatkosarjan ottelut alkusarjan voittaneen Jyväskylän Kirittärien vieraana. Jyväskylä on voittanut kauden kaksi aiempaa kohtaamista, joten Kempele lähtee haastajana keskiviikon kamppailuun.

Ylemmässä jatkosarjassa pelataan seitsemän parhaan joukkueen kesken yksinkertainen sarja, jonka jälkeen aloitetaan pudotuspelit. Alemman loppusarjan paras joukkue kohtaa pudotuspeleissä ylemmän jatkosarjan voittaneen joukkueen. Muut pudotuspeliparit muodostavat seuraavasti: 2-7, 3-6 sekä 4-5.

Jatkosarjan otteluohjelma on tiivis. Pääpelipäivät ovat keskiviikko, perjantai ja sunnuntai. Jatkosarjat ovat ohi kahdessa viikossa, jonka jälkeen aloitetaan pikaisella tahdilla pudotuspelit. Kempele pelaa vieraspelit Jyväskylässä (25.7.), Tampereella (29.7.) ja Raumalla (4.8.). Kirin kotipelit ovat Poria (27.7.), Lapuaa (1.8.) sekä Seinäjokea (8.8.) vastaan.
Jyväskylän Kirittäret kipusi sarjan piikkipaikalle viimeisen kierroksen voitollaan Lappajärvestä. Jyväskylä sai hieman apuja Porin Pesäkarhuilta, kun he menettivät päätöskierroksella yhden jakson Manse PP:n kotiareenalla. Kirittäret pelaavat vahvaa ulkopeliä, josta kertoo myös päästettyjen juoksujen määrä. Joukkue on päästänyt tähän mennessä ainoastaan 60 juoksua, joka tarkoittaa keskimäärin kolme ottelua kohden. Toisaalta joukkue on myös latonut eniten juoksua (195) sarjassa.

Kempele sijoittui alkusarjan jälkeen sijalle kuusi. Viimeisessä alkusarjan pelissä oli tarjolla paikka vielä pykälän korkeampaa, mutta Hyvinkään onnistui napata avausjakso Kiriltä. Kempele päätti alkusarjan kolmeen kahden pisteen voittoon. Huomattavaa on, että Kempele ehti kesä- ja heinäkuun aikana hävitä kuusi ottelua peräjälkeen ennen kuin peli aukesi alkusarjan loppumetreillä.

Kempeleen edellinen vierailu Jyväskylässä heinäkuun alussa oli kaksijakoinen. Avausjakso taisteltiin tiukasti, mutta toinen jakso meni selvästi kotijoukkueelle. Kempeleen parantunut sisäpeli antaa tällä reissulla paremmat mahdollisuudet pistejahtiin. Kempeleen sisäpeli on rullannut viime peleissä mallikkaasti, mistä kertoo myös lyötyjen ja tuotujen juoksujen jakaantuminen tasaisesti koko joukkueen kesken.

Peli alkaa Jyväskylän Hippoksella keskiviikkona klo 18.00. Peliä on mahdollista seurata Ruutu-palvelun kautta.

#pesis, , #muntiimi

  • Luotu .