Kolme joukkuetta tyrkyllä lopputurnaukseen

Kempeleen Kirin naisten superpesisjoukkue matkaa tulevana lauantaina 11.2. halli-SM alkuturnaukseen Seinäjoelle. Turnauksessa vastaan asettuu Porin Pesäkarhut klo 16, sekä kotijoukkue Seinäjoen Maila-Jussit klo 18.30. Kaikki kolme joukkuetta ovat ilmoittaneet tavoitteekseen pääsyn Porissa 11.3. pelattavaan lopputurnaukseen. Lähtökohdat lauantain turnaukseen ovat näin ollen hyvin mielenkiintoiset, sillä lopputurnauspaikka avautuu vain lohkovoittajille.

Kempeleen Kiri sai kalasteltua viime syksyn siirtomarkkinoilla haaviinsa kaksi tärkeää täsmähankintaa. Viinijärven Urheilijoista siirtynyt taitava vaihtaja Jutta Myllyniemi ja muutaman Porissa vietetyn vuoden jälkeen paluun kasvattajaseuraansa tekevä kumuramestari Eveliina Kesti sopivat joukkueen profiiliin erinomaisesti.

Joukkueella on yhteisiä harjoitusotteluita allaan kaksi. Lipottaria (5-10,3-2) ja Vaara Pesistä (2-3,2-0) vastaan pelatut vierasottelut päättyivät tasalukemiin 1-1, joten Kirin tähtäimessä on tulevana viikonloppuna kauden ensimmäinen voitto.

Pelinjohtaja Sami Lassila odottaa viikonlopun otteluita hyvillä mielin: “Pelaamamme harjoitusottelut ovat osoittaneet, että olemme tehneet harjoittelussa oikeita asioita ja kehitystä on tapahtunut talven aikana. Pääpaino on ollut sisäpelissä, joten odotan lauantaina näkeväni joukkueeltamme laadukkaita suorituksia niin mailanvarressa, kuin pesien välillä etenemisessä. Alkulohkon ottelut tulevat varmasti olemaan tasaisia, mutta tavoiteenamme on kehittää omaa peliä ja raivata voitto kerrallaan tiemme lopputurnaukseen.”

Kempeleen ensimmäisessä ottelussa vastaan asettuu naisten superpesiksen kestomenestyjiin lukeutuva Porin Pesäkarhut. Kaudella 2016 Pesäkarhut juhlivat mitalia sekä halliturnauksen (2.), että ulkokauden päätteeksi (3.). Kolmen pronssiotteluissa vietetyn syksyn jälkeen Pesäkarhut ovat ilmoittaneet haluavansa kohti kirkkaampia mitaleita ja hankkivatkin joukkueeseensa merkittävän vahvistuksen. Lyöjäjokeri Aino-Kaisa Mantere siirtyi Kirittärien mestaruusjuhlien päätteeksi Porin Pesäkarhuihin, jossa pelinjohtaja Sami Österlund on kaavaillut istuttavansa hänet takakentälle Venla Rapilan kopparipariksi. Muuten porilaisten runko on pysynyt lähes muuttumattomana, sillä ainoa lähtijä joukkueesta oli viime kauteen pelaajauransa päättänyt Emilia Harjunen. Myös Pesäkarhut ovat ehtineet pelata kaksi harjoitusottelua. Porilaiset kohtasivat viime viikonloppuna Vaasan Botnia-hallissa kahteen otteeseen naapurimme Oulun Lipottaret. Ottelut päättyivät luvuin 0-1 (0-0,2-5) ja 1-1 (6-0,0-3) Lipottarien eduksi.

Superviikonlopun päivän viimeisessä ottelussa KeKi kohtaa viime kaudella kuudenneksi sijoittuneen Seinäjoen Maila-Jussit. Turnauksen emäntäjoukkue on kokenut paljon muutoksia viime kauden jälkeen. Joukkue sai hankittua riveihinsä maamme parhaimpiin takalukijoihin lukeutuvan Laura Kerolan Raumalta, sekä viime kauden runkosarjan lyöjätilaston 4. Saara Suomalaisen Lappeenrannasta. Viimeisimpänä hankintana joukkueeseen on liittynyt 8. superpesiskautta Ylihärmän Pesis-Junkkareissa pelannut Tanja Tuomela, jonka sopimuksesta Maila-Jussit tiedottivat kuluneella viikolla. Merkittävimpiin lähtijöihin lukeutuvat Piritta Kärnä, sekä kesken kauden pelaajasopimuksensa purkaneet Vilma Leinonen ja Anuliisa Rautakorpi. Myös pelinjohto koki muutoksia, kun Jari Mäkelä vaihtui alajärveläiseen Tero Tuomelaan. Maila-Jusseilla on niin ikään allaan kaksi harjoitusottelua. Ensimmäisessä ottelussa sarjanousija Lappajärven Veikot kaatui puhtaasti 2-0 (9-2,7-5). Toisessa ottelussa Lapuan Virkiää vastaan Maila-Jussit esittivät pirteitä otteita, taipuen kuitenkin supervuoroparissa luvuin 2-1 (1-4,1-0,1-0).

Viikonlopun ottelut ovat KeKille oiva tasonmittaus. Pelit tulevat antamaan paljon lisää tietoa siitä, mitkä asiat joukkueen pelissä toimivat hyvin ja mihin kannattaa pureutua vielä kevään aikana. Jos et pääse paikan päälle katsomaan, on lauantain otteluita mahdollista seurata reaaliaikaisesti osoitteessa www.pesislive.fi. Tunnelmapaloja päivän aikaan on tarjolla myös meidän snapchat-tilillämme. Löydät meidät nimimerkillä kempeleen_kiri.

#muntiimi

  • Luotu .