Skip to main content

Viime syksyn nousu kuuluu konkarin uran kohokohtiin

KeKin lyöjäjokeri Jarmo Viittanen saavutti tänä kesänä 500 lyödyn juoksun rajapyykin Superpesiksen runkosarjassa. Pesisurallaan monessa liemessä keitetty mies on saavuttanut muun muassa SM-hopeaa Oulun Lipossa ja SM-pronssia Lipossa ja Puijon Pesiksessä. Uran kohokohdaksi hän rankkaa kuitenkin viimesyksyisen KeKin nousun Superpesikseen.

- Kyllä se oli hieno saavutus. Ihan silläkin, kun tässä on paljon niitä ihmisiä ympärillä, jotka siitä ovat haaveilleet. Heidän kannalta tuntui kyllä hienolta, että saivat sen unelman toteen, Jarmo toteaa.

11-vuotiaana pesisuransa aloittanut Oulun Lipon kasvatti kävi pelaamassa Kempeleessä kauden 2012 ja palasi takaisin KeKin miehistöön viime kaudeksi. Uransa aikana hän on pelannut myös Muhoksen Pallo-Salamoissa, Puijon Pesiksessä Kuopiossa, Joensuun mailassa sekä Pattijoen Urheilijoissa. Kempeleeseen hänet sai palaamaan Kempeleessä sijaitseva koti sekä manageri Sami Saloranta.

- Samin kanssa olen ollut paljon tekemisissä. Halusin Samin unelman jollakin tavalla toteuttaa tai olla osa sitä. Sami on niin paljon tehnyt hommia sen etenee ja haaveillut taistellut, että kyllä se oli suurin syy, Jarmo kertoo.

Jarmo on pelannut heti junnuvuodet taakse jätettyään pelkästään lyöjäjokerin roolissa. Junnuvuosien jälkeen hän mietti uransa lopettamista, mutta lyöjäjokerin paikka alkoi kuitenkin tuntua hyvältä. Onko Superpesiksen runkosarjan 500 lyödyn juoksun joukossa jokin erityinen juoksu jäänyt mieleen?

- Kyllä yksi tilanne, kun pelasin Lipossa, olikohan vuosi 2003. Oli runkosarjan viimeinen peli. Meidän piti voittaa se peli. Se oli vielä Kiteetä vastaan, heidän kanssa taisteltiin viimeisestä pudotuspelipaikasta. Ensimmäinen jakso oltiin häviöllä, olikohan meillä kaksi paloa. Jos oltaisiin hävitty niin kausi olisi loppunut siihen. Siinä sitten löin pari juoksua. Meillä oli hyvä porukka ja tavoite oli ihan jossain muualla kuin niin alhaalla olevissa peleissä. Pääsy pudotuspeleihin vähän lievensi pettymystä vaikkei se mikään hyvä kausi ollut, Jarmo muistelee.

Tämä kausi on lyöjäjokeri Viittasella edennyt samaan tapaan kuin koko joukkueella. Alkukausi oli vaikea niin Jarmolle kuin koko joukkueelle ja juuri ennen juhannusta peli alkoi parantua. Lopulta Jarmo löi runkosarjassa 2+51 juoksua.

- En asettanut suurempia tavoitteita ennen kauden alkua. Tottakai sitä haluaa olla mahdollisimman hyvä siinä omassa roolissa ja auttaa joukkuetta sitä kautta. Yhtenä tavoitteena oli tietenkin se, että pystyy pelaamaan ehjän kauden ilman loukkaantumisia, vain parista pelistä kesken kauden pois ollut Jarmo toteaa.

Joukkueen yhtenä kokeneimmista pelaajista hän on pyrkinyt näyttämään esimerkkiä muille omilla onnistumisilla ja antanut myös tukea ja vinkkejä pelaajille, joilla Superpesistaustaa ei ole. Loppukauden tavoite on selkeä: hoitaa karsintapelit alta pois niin, että Kempeleessä pelataan ensi kaudellakin miesten Superpesistä.

- Karsintapeleissä ei ole yhtään vara aliarvioida vastustajaa, kuka tahansa sieltä tuleekaan vastaan. Asenne pitää olla kohdallaan. Jos alkaa aliarvioimaan niin käy kyllä huonosti, se on nähty monta kertaa. Se hyvä puoli tilanteessa on, että tällä joukkueella on kokemusta karsintapeleistä Ykköspesiksestä, Jarmo arvioi.

Tulevaisuudensuunnitelmat ovat Jarmon osalta vielä auki.

- Pelataan tämä kausi päätökseen ja yritetään tehdä se niin, että Superpesis jatkuu Kempeleessä. Sitten vähän aikaa huilataan ja sitten katsotaan mitä tässä aletaan tekemään. Tavallaan vielä intoa pelata on, pitää kuitenkin harkita mitä tässä tekee.

Kaiken liikenevän vapaa-ajan Jarmo pyrkii viettämään kahden lapsensa kanssa touhuamalla. Etenkin kesällä pesäpallo kuitenkin vie nuohoojan työn ohella reilusti aikaa. Pelipäiviin Jarmo alkaa valmistautua jo edellisenä päivänä.

- Vähän alan jo edellispäivän miettiä sitä, että kuka on vastaustaja. Katson jonkun tilanteen läpi, että miten vastustaja pelaa ja mietin mitä sitä lähtisi lyömään. Pääasiassa kuitenkin omien vahvuuksien kautta sitä katsoo vastustajan valmiiksi. Pelipäivän aamutreenit ihan normaalisti. Sitten syö ja huilailee. Jotakin semmoisia hölmöjä tapoja on, tietyt pelisukat pitää olla, Jarmo naurahtaa.

Ja ne sitten menevät kuulemma vaikka likaisena jalkaan…

Jarmo Viittasen kummiyrityksenä toimii Subway.

Kuvat: Markku Kovalainen

 

  • Luotu .