Superpesis-kauden 2023 sarjajärjestelmä on julkaistu!

Miesten Superpesiksen sarjajärjestelmä kaudelle 2023 on nyt julkaistu. Samalla Pesäpalloliiton johtokunta myönsi kauden 2023 superpesislisenssin kaikille 13 miesten ja 12 naisten seuralle.

Runkosarja

Runkosarjassa pelataan kaksinkertainen sarja (24 ottelua / joukkue) sekä neljä (4) lisäottelua eli yhteensä 28 ottelua / joukkue. Lisäottelut muodostuvat maantieteellisesti kahta lähijoukkuetta vastaan sekä koti- että vieraspelinä. Kempeleen Kirin lähijoukkueet Superpesis-kaudella 2023 ovat Sotkamon Jymy ja Pattijoen Urheilijat.

Pudotuspelit

Runkosarjan jälkeen pelataan pudotuspelikarsinta pääsystä puolivälieriin, 7. vs. 10. ja 8. vs. 9. Ottelut pelataan paras kahdesta -järjestelmällä ja runkosarjassa paremmin sijoittunut päättää, aloittaako koti- vai vieraskentällä.

Puolivälieriin selviytyvät runkosarjan kuusi parasta joukkuetta sekä pudotuspelikarsinnan voittajat. Otteluparit: runkosarjan 1. vs. runkosarjassa heikompi pudotuspelikarsinnan voittaja, 2. vs. runkosarjassa parempi pudotuspelikarsinnan voittaja, 3. vs. 6. ja 4. vs. 5. Puolivälierät pelataan paras seitsemästä - järjestelmällä. Kotietu on runkosarjassa paremmin sijoittuneella.

Välierissä pelaavat puolivälierien voittajat. Runkosarjassa parhaiten sijoittunut kohtaa heikoimmin sijoittuneen. Toisen parin muodostavat kaksi muuta puolivälierien voittajaa. Välierät pelataan paras viidestä -järjestelmällä ja kotietu on runkosarjassa paremmin sijoittuneella.

Pronssiottelussa kohtaavat välierien häviäjät. Ottelusarja pelataan paras kolmesta -järjestelmällä ja kotietu on runkosarjassa paremmin sijoittuneella. Loppuottelussa kohtaavat välierien voittajat. Ottelusarja pelataan paras viidestä -järjestelmällä ja kotietu on runkosarjassa paremmin sijoittuneella.

Sarjasta putoaminen

Runkosarjassa 12. ja 13. sijoittuneet joukkueet pelaavat putoamiskarsinnan paras viidestä -järjestelmällä. Häviäjä putoaa Ykköspesikseen ja voittaja jatkaa superpesiskarsintaan Ykköspesiksen 2. sijoittunutta joukkuetta vastaan.

Superpesiskarsinta pelataan paras viidestä -järjestelmällä ja kotietu on superpesisjoukkueella. Otteluparin voittaja jatkaa Superpesiksessä ja häviäjä putoaa Ykköspesikseen.

  • Luotu .