Paluu arkeen infarktin jälkeen

24-vuotiaan Valtteri Kleemolan kausi päättyi aivoinfarktiin. Nyt arki on lähtenyt jo hyvin käyntiin, eikä jälkioireista ole juuri tietoakaan.

Valtteri Kleemolan ensimmäinen kausi Kempeleen Kirin paidassa päättyi dramaattisesti elokuun alussa hänen saatuaan aivoinfarktin. Onneksi apua saatiin kuitenkin nopeasti ja Kleemola on kyennyt jatkamaan elämäänsä normaalisti. Tällä hetkellä Kleemolan vointi on hyvä ja hän kokee olonsa olevan ihan normaali. Elämä infarktin jälkeen on tosin hieman muuttunut.

– Otan nyt vähän rauhallisemmin. En halua väsyttää kroppaa liikaa, Kleemola kertoo.

Valtteri syöksyy

Valtteri Kleemolan viime kausi päättyi ennen aikojaan. Kuva: Lassi Karvonen

Aluksi pelkoa infarktin uusiutumisesta

Kleemola myöntää tapahtuneen jälkeen olleen pelkoa siitä, että infarkti uusiutuisi. Pikkuhiljaa tämä huoli kuitenkin alkoi helpottamaan, ja nyt hän luottaa lääkäreiden sanoihin siitä, ettei uusiutumisesta ole pelkoa. Tällä hetkellä iloa tuo se, että hän on päässyt aloittamaan treenaamisen taas uudestaan.

– Aloitin treenaamisen noin kolme viikkoa sitten. Sitä ennen sain tehdä vain kävelylenkkejä.

Tukea Kleemolalla on riittänyt. Kekin pelaajia kävi tapahtuneen jälkeen sairaalassa katsomassa useampaan otteeseen. Nykyään asiasta ei enää joukkueen kesken puhuta, eikä siihen ole Kleemolan mukaan ollut tarvettakaan.

– Joukkueessa sekä lähi- että työpiirissä on oltu ymmärtäväisiä asian suhteen, mistä olen todella kiitollinen. 

Tukea kuntoutuksesta

Positiivista on myös paluu työelämään. YIT:llä rakennusmiehenä työskentelevän Kleemolan mukaan työt on hoidettu samalla tavalla kuin ennenkin, eikä hän koe kunnossaan olevan valittamista.

– Ehkä ainoana olen huomannut sen, että voimat ovat vähän hävinneet.

Tällä hetkellä Kleemolan elämään kuuluu myös kuntoutus. Sen lisäksi hänen työtuntejaan on vähennetty kahteen päivään viikossa.

– Tammikuussa työpäiviäni lisätään kolmeen ja helmikuussa neljään, hän kertoo.

Jälleen treenaamisen makuun


Aivoinfarktista on nyt kulunut reilu neljä kuukautta. Aluksi Kleemola kärsi tapahtuneen jälkeen väsymyksestä, mutta onneksi sitä ei ole ollut enää pitkään aikaa. Nyt hänellä ei ole enää minkäänlaisia oireita. Urheilijalle ei ole kovin ominaista olla pitkiä aikoja paikoillaan. Siksi Kleemola onkin tyytyväinen siihen, että on saanut aloittaa jälleen lajitreenit.

– Tähän mennessä olen tehnyt jo kaikki vaaditut juoksutreenit. Nyt olen treenannut paljon lyöntipeliä sekä fysiikkaa.

Valtteri treeneissä

Kleemola pääsi aloittamaan ulkopeliharjoittelun joulukuun leiriviikonloppuna. Kuva: Lassi Karvonen


Ulkopelitreeniä Kleemola ei ole vielä isommin tehnyt, mutta niidenkin olisi tarkoitus lisääntyä joulutauon jälkeen. Joulu on tarkoitus viettää Kempeleessä tyttöystävän kanssa tämän vanhempien luona.

– Joulupäivänä lähdemme Satakuntaan oman perheeni luokse ja tulemme sieltä uutena vuotena takaisin. 

Tuleva kausi mietityttää


Kempeleen Kiri vahvistui tulevalle kaudelle parilla uudella pelaajalla ja täten kilpailu pelipaikoista tiivistyy entisestään.
Myös Kleemola on ehtinyt asiaa jo pohdiskelemaan. Hän korostaa sitä, että treenaamisen suhteen on tehtävä nyt kovasti töitä.

– Haluan kuitenkin tosissani kilpailla paikasta ja olen varma, että saan sen, Kleemola päättää.