Superpesis rantautuu Meri-Lappiin 28. toukokuuta

Kempeleen Kiri vie yhden Miesten Superpesiksen kotiotteluistaan pelattavaksi Simon Tuulivoima-Areenalle. Ensimmäistä kertaa Lapissa pelattavassa Superpesisottelussa Kempele kohtaa viime vuosien menestysjoukkue Vimpelin Vedon 28.5.

Kun KeKi tarjosi ottelua Simoon, oli heti selvää, että peli järjestetään. Simossa on ollut hyvä pesisbuumi jo monta vuotta ja tämä ottelu on hyvää jatkumoa pesiksen esiinmarssille koko Lapissa, Simon Kirin Valmennusvastaava Janne Anttila kertoo.

Ottelun järjestelyistä vastaa Kempeleen Kirin yhteistyöseura, Simon Kiri, jonka miesten edustusjoukkue pelaa Ykköspesistä. Simon kenttä täyttää pääosin myös Superpesiksen vaatimukset katsomokapasiteettia lukuun ottamatta – siihenkin ongelmaan on jo löydetty ratkaisu.

Olemme jo sopineet erään yhteistyökumppanimme kanssa, että otteluun nousee väliaikainen katsomo. Tällä hetkellä istumapaikkoja on noin 800, joten lisää katsomotilaa tarvitaan. Suuri kiitos jo tässä vaiheessa molemmille joukkueille, että tällainen historiallinen ottelu saadaan tuotua Lappiin asti. Tämä on hieno esimerkki siitä, miten seurojemme välinen yhteistyö toimii, Anttila jatkaa.

104

Vimpelin Vedon Perttu Ruuska viime kesänä Säävälät Oy Areenalla. Kuva: Markku Kovalainen

Superpesiksen pohjoisin joukkue, Kempeleen Kiri, haluaa tarjota huippupesistä myös pohjoisempana asuvalle pesisyleisölle.

Kempeleen ja Simon Kirien yhteistyö on jatkunut jo useamman vuoden ajan. Kun kerran viemme kotiottelumme Lappiin, haluamme viedä sinne yhden kovimmista vastustajistamme. Lajin suosion kannalta on tärkeä huomioida myös pienempiä paikkakuntia. Viime vuonna lahjoitimme pesisvarusteita Karigasniemen koululle ja ensi kesänä viemme kokonaisen huippuottelun Lappiin, Kempeleen Kirin manageri Sami Saloranta kertoo.

Kempeleen Kirin kausikorttilaisille tullaan järjestämään kuljetus sekä varatut istumapaikat otteluun. Asiasta tiedotetaan tarkemmin lähempänä.

KeKi Vive Simossa