PattU jyräsi KeKin

Kempeleen Kirin ja Pattijoen Urheilijoiden miesten Superpesisjoukkueiden kauden neljäs kohtaaminen oli selvää pässinlihaa. Pattijoki vei ja Kempele vikisi. Näin ollen KeKin miesten joukkueen on otettava Koskenkorvalla yksi piste, jotta sarjapaikka Superpesiksessä varmistuisi ensi kaudeksi.

Tasoero pelissä oli varsin selkeä. Pattijoen lyöntipeli oli monipuolista ja tuntui kuin kaikki onnistuisi helposti. KeKillä taas pallo poltteli räpylässä ja sisäpeli ei rullannut kunnolla.

Pattijoki aloitti ottelun sisältä vahvasti ja rakenteli heti ajolähdön. Vasta kolmas ajolähdön purku kuitenkin onnistui, kun jokeri Juuso Keski-Koukkari pisti pallon merkistä kakkosjatkeelle. Myös KeKi järjesteli tasoittavallaan ajolähtöä ajolähdön perään, mutta kaikki kolme kotiutusta päätyivät paloiksi kotipesään.

Seuraavia juoksuja saatiin odotella kolmannen vuoroparin aloittavalle. Topi Kosonen täräytti sellaisen lyönnin Aki Hanhelan räpylään, että pallo pongahti kakkospuolen soralle ja kaksi etenijää ehti kotiin saakka. Marko Nikulan lyönti pääsi lipsahtamaan koppareiden välistä yleisurheilukentälle saakka kahden jakson arvoisesti ja tilanne oli jo 6-0. Tämän jälkeen juoksuja ei enää ensimmäisellä jaksolla nähty.

Toinen jakso käynnistyi KeKin kannalta huomattavasti paremmin. Kärkipäällä tehtiin paloton ajolähtö, jota purkamaan tuli kapteeni Matti Korhonen. Korhosen keskipompulla Onni Määttä kiisi kotiin. PattU tasoitti kuitenkin omalla sisävuorollaan, kun koppari Joona Suni tiputti pallon takarajan tuntumassa ja etenijä karkasi kolmoselta kotiin. Juuso Keski-Koukkarin lyönnillä kakkosjatkeelle Pattijoki siirtyi 2-1 johtoon. 3-1 johtoon kotijoukkueen vei Topi Kosonen välilyönnillä kakkospuolelle.

Toisessa vuoroparissa Marko Pelkonen tykitti pallon kakkosluukusta läpi niin kauas, että kenttä rullasi tyhjäksi ja KeKi siirtyi 3-4 johtoon. Johtoasema ei kuitenkaan pitkään kestänyt. Harhaheitolla kolmospesältä Jan Hankala kiisi kakkoselta kolmoselle ja sieltä kotiin. Juuso Keski-Koukkari löi seuraavaksi pallon kakkosjatkeelle ja Pattijoki johti 5-4. Topi Kososen pomppu kakkosrajaan karkasi nurmikolle ja sen perään Harri Kolehmainen löi pallon väliin juoksun arvoisesti. Myös Teemu Juntunen pisti pallon väliin ja tilanne oli 8-4. KeKi kavensi yhdellä juoksulla Pelkosen keskipompulla.

Tämän jälkeen ei KeKi kyennyt enää juoksuja tekemään. Pattijoki sen sijaan myllytti vielä viisi juoksua ja toinen jakso päättyi 13-5.

KeKin pelinjohtaja Petri Pulliainen ei lähtenyt kummemmin selittelemään tappiota lehdistötilaisuudessa.

- Ekalla jaksolla ei onnistuttu mailassa ja vastustaja suoritti ulkona hyvin. Toinen jakso. Parannettiin mailapeliä aika paljon ja saatiin sitten juoksuja sitä kautta. Mutta räpylä ei nyt oikein pitänyt, sen varmaan näki kaikki 1238 katsojaa. Se ei antanut mahdollisuutta voittaa, Pulliainen totesi.

KeKin runkosarjan viimeinen ottelu pelataan Koskenkorvalla tiistaina. Ottelu alkaa klo 17.30. Koskenkorva on nyt sarjataulukossa kahden pisteen päässä vaanimassa, joten KeKin on otettava yksi piste välttääkseen Ykköspesiskarsinnat.

Kuva: Markku Kovalainen

Ottelutilastot