Pattijoki vei toisen paikalliskamppailun

Kempeleen Kirin ja Pattijoen Urheilijoiden miesten Superpesisjoukkueiden toinen paikalliskamppailu oli tiukkaa taistoa. Ensimmäisen jakson vei Pattijoki 6-7, ja toinen jakso päättyi tasan 1-1, joten Pattijoki vei mennessään kaksi pistettä.


KeKi aloitti ottelun varsin vahvasti ja rakensi heti kärjellä takapesät täyteen. Markus Keski-Petäjä löi pallon koppareille, joilla pallo ei tarttunut räpylöihin ja Aki Hanhela ehti kotiin. Jokeri Matti Korhonen löi pallon kolmoskopparista läpi juoksun arvoisesti. Kolmannen juoksu löi Ossi Meriläinen kolmosrajanäpyllä. Pattijoki vastasi myös väkevästi. Joukkue rakenteli ajolähdön heti kärjellä ja Topi Kososen lyönti kakkospesän tuntumaan Aki Hanhela pysähtyi, mutta karkasi Hanhelalta.
Toisessa vuoroparissa Miikka Matikka otti syöksykopin ja käsi jäi hankalan näköisesti alle. Matikka pystyi kuitenkin jatkamaan peliä pienen huollon jälkeen. KeKin sisäpeli pyöri mukavasti, mutta kotiutuksiin päästiin vasta viimeisen lyöjän Marko Pelkosen kohdalla. Pelkonen löi viimeisellä lyönnillään pallon komeasti merkistä väliin ja tilanne oli 4-1. Pattijoki vastasi jälleen omalla vuorollaan. Juuso Keski-Koukkarille rakennettiin ajolähtö. Keski-Koukkari löi pallon takakentälle, Juhani Ojala yritti syöksyä pallon kiinni, mutta kovalla vauhdilla pallo karkasi kentän taakse, tuloksen 1+3 juoksua. Keski-Koukkari toi vielä tuplajuoksun Timo Hanhisalon lyönnillä takakentälle.
Kolmas vuoropari edettiin juoksuitta. Neljännessä vuoroparissa KeKi lähti kahden juoksun takaa-ajoon ja onnistuikin siinä. Ensin Matti Korhosen painepallo kolmosrajaan palautui kotipesään hankalasti eikä lukkari Kosonen saanut sitä kiinni. Marko Pelkosen lyönnillä kakkossaumaan KeKi tasoitti tilanteeksi 6-6. Pattijoki rakenteli ajolähdön omalla tasoittavalla vuorollaan. Ensimmäisestä kotiutusyrityksestä tuli palo, mutta toinen jokeri Jari Törmäsen painepallo linjaan ei palautunut ennen etenijää, joten Pattijoki vei ensimmäisen jakson 6-7.
Toisen jakson Pattijoki aloitti sisältä, rakenteli kärjellä ajolähdön ja Topi Kosonen löi pallon sievästi merkistä väliin. Sen jälkeen saatiinkin odotella seuraavaa juoksua kolmannen tasoittavalle saakka. KeKi täytti takapesät ja lyömään asettui Ossi Meriläinen. Meriläinen löi pallon kakkossaumaan ja peli oli tasan. Neljännessä vuoroparissa PattU ei enää onnistunut juoksunteossa, joten KeKi pääsi yrittämään jaksovoittoa. Palot syntyivät kuitenkin kakkoselle nopeasti ja viimeinen palo laittomasta kopista viimeisellä lyönnillä, joten Pattijoki sai juhlia ottelun voittoa.
- Toistaa sitä samaa kaavaa, että virheiden määrä, mitä tapahtuu ulko- ja sisäpelissä, tuolla virhemäärällä ei me kyllä näköjään päästä taistelemaan voitosta, KeKin pelinjohtaja Antti Vihtkari totesi ottelun jälkeen.
Toisaalta Vihtkari oli tyytyväinen joukkueen asenteeseen varsinkin ensimmäisellä jaksolla. Samoin hän oli tyytyväinen siitä, että kotiuttajajokerit alkoivat päästä vireeseen.
KeKin ykköspalkinnolla palkittiin varmaa peliä ulkokentällä pelannut ja 80-prosenttisilla tehoilla sisällä onnistunut Joona Suni. Kakkospalkinnon sai Onni Määttä.
KeKin otteluputki jatkuu heti ylihuomenna tiistaina. Tuolloin Koukkupaja Areenalle saapuu vieraita Kiteeltä. Ottelu on myös D-junioreiden alueleirin leiripeli, joten paljon pesäpallojunioreita on luvassa paikalle.
Kuva: Lassi Karvonen
Ottelutilastot