Lähellä, mutta silti niin kaukana

KeKin miesten Superpesisjoukkueen ensimmäinen kolmen pisteen kotivoitto oli vain yhden lyönnin päässä. Juha Korhonen asteli toisen jakson viimeisenä lyöjänä lyömään KeKin johtaessa 3-2 ja pisti pallon maisemiin kolmosjatkeelta kahden juoksun arvoisesti. Kun Tahko jatkoi kovaa lyöntipeliä vielä supervuorossa, jäi KeKin saalis yhteen pisteeseen ensimmäisen jakson hienon nousun ansiosta.. Tahko vei ottelun lopulta 1-2 (11-7, 3-4, 3-4).

Tahko voitti hutunkeiton ja aloitti ottelun sisältä. Joukkue järjesteli ajolähdön heti kärjellä, mutta ajo kuivui kokoon lukkari Jani Lassilan taktisella väärällä, jolla kärki irtosi kolmospesältä. Seuraavaa ajoa lähti purkamaan kotiuttajajokeri Juha Korhonen. Ensimmäinen yritys päättyi tiukkaan paloon, mutta seuraavaa kumuraa koppari Ojala lähti rohkeasti vastaan, jolloin pallo pomppasi hänestä yli kunnarin ja kahden juoksun arvoisesti. KeKin ensimmäinen juoksu nähtiin tasoittavalla, kun kärjen ajolähdössä jokeri Matti Korhonen löi pallon merkistä väiin ja Jani Lassila toi juoksun.

Toisen vuoroparin Tahkon sisävuoro oli varsin nopea. Se huipentui Pekka Hepokankaan suorittamaan huijausheittoon ykköspesällä, jolla etenijä irtosi. Tasoittavalla Ossi Meriläinen onnistui kotiutuksessa, mutta juuri ennen ehti syntyä kolmas palo kakkospesälle, joten juoksua ei hyväksytty.

Juha Korhonen jatkoi kolmannessa vuoroparissa juoksuntekoa kakkossaumaan suuntautuneella lyönnillä tuplasti. Molempiin pääsi hyvin Valtteri Kleemola, mutta ensimmäisellä yrityksellä etenijä oli nopeampi ja toisella kerralla pallo ei tarttunut Lassilan räpylään. Tahkon seuraavat kaksi juoksua syntyivät kolmosjatkeen lyönnillä, joka osui Keski-Petäjän räpylään ennen karkaamista kentälle. Kolmannen tasoittavalla KeKi ryhtyi takaa-ajoon. Matti Korhonen kotiutti ensin keskinäpyllä Heikki Savikosken. Sen jälkeen Korhosen kumura pomppasi kakkoskopparin yli kunnarin ja kahden juoksun arvoisesti. Marko Pelkonen toi kolmosrajanäpyllä KeKin jo juoksun päähän Tahkosta.

Neljännessä vuoroparissa KeKin ulkopeli oli niin pitävää, että Tahko ei päässyt kotiutuksia edes kokeilemaan. KeKi sen sijaan jatkoi siitä mihin kolmannessa vuoroparissa jäi. Marko Pelkonen pääsi purkamaan ajolähtöä ja löi ensin ottelun tasoihin välilyönnillä. Seuraavaksi Matti Korhosen lyönti kakkoskopparille pomppasi kopparista yli eivätkä ulkopelaajat lähteneet edes sitä hakemaan. Ensimmäinen jakso päättyi KeKin voittoon 11-7.

Toinen jakso alkoi myös vahvasti. Aki Hanhela löi komeasti kakkosjatkeelle ja pallo karkasi vielä kopparilta, jolloin Heikki Savikoski ehti kakkospesältä kotiin saakka. Ossi Meriläisen keskipompulla Hanhela kiisi kotiin. Toisen jakson tasoittavalla Hyvinkää kavensi tilanteeksi 2-1 Juha Korhosen välilyönnillä.

Seuraavaa juoksua odoteltiin neljänteen vuoropariin saakka. Matti Korhonen pääsi lyömään ajolähtöön ja löi pallon väliin kolmoskopparin eteen. Tilanne oli kutkuttavasti 3-1, kun siirryttiin neljännen tasoittavalle. Ensin Teemu Nikkanen puhkaisi kakkossauman. Viimeisenä lyöjänä Juha Korhonen asettui lyömään ja viimeisellä lyönnillä löi pallon läpi kolmosjatkeelta, joten Tahko voitti toisen jakson 3-4.

Tahko jatkoi kovassa vireessä supervuoron aloittavalle. Riku Hokkanen löi ykköstilanteessa pallon läpi takaa kunnarin ja juoksun arvoisesti. Juha Korhonen lisäsi Tahkon juoksutiliä puhkaisemalla keskisauman. Santtu Patova viimeisteli Tahkon lukemiin 0-4. KeKi ei kuitenkaan luovuttanut. Ossi Meriläisen lyönnillä alkoi takaa-ajo. Juhani Ojala taikoi kaksi juoksua ja tilanne oli jo 3-4. Tämän jälkeen ei kotiutustilanteisiin enää päästy, joten Tahko sai juhlia villisti ottelun voittoa.

Ottelun sankareita molemmissa joukkueissa olivat Korhoset. Juha Korhonen löi 1+8 juoksua ja Matti Korhonen peräti 2+8 juoksua. Molemmat olivat joukkueidensa ykköspalkittuja. Kakkospalkinnon arvoisesti pelasivat KeKistä Marko Pelkonen ja Tahkosta Riku Hokkanen.

KeKin pelinjohtaja Antti Vihtkari oli lehdistötilaisuudessa tyytyväinen joukkueensa peli-ilmeeseen kahdessa viimeisimmässä pelissä.

- Tämä oli tämmöistä hauskaa viihdettä. Etenkin mikä fiilis itsellä on joukkueen tekemisestä, kaksi peliä ollaan pelattu, molemmista vaan yksi piste, mutta kuitenkin se ilme on ollut ihan erilainen, nyt pelataan kuitenkin voitosta, Vihtkari totesi.

KeKi jatkaa taistelua pisteistä ja ensimmäisen puhtaan kotivoiton metsästystä sunnuntaina. Tuolloin vastaan asettuu Seinäjoen JymyJussit, jonka KeKi kävi voittamassa kuukausi sitten Seinäjoella kotiutuslyöntikisassa. Ottelu alkaa klo 17. Ottelu on Veikkauksen 2in1-ottelu, joten Veikkauksen kanta-asiakkaat voivat ostaa kaksi lippua yhden hinnalla mobiililippuna.

Kuva: Lassi Karvonen

Kuvagalleria (Markku Kovalainen)

Ottelutilastot