Kausi päättyi voittojuhliin

Kempeleen Kirin miesten Superpesisjoukkueen kausi ei ollut helppo. Alkukaudesta peli lähti kulkemaan kohtalaisen hyvin, mutta keskivaiheilla kesää käynnistyi tappioputki. Kauden vaikeimmat hetket nähtiin heinä-elokuun vaihteessa, kun joukkueen pelinjohto jouduttiin vaihtamaan ja Valtteri Kleemola sai aivoinfarktin. Runkosarjan viimeisessä pelissä oli vielä mahdollisuus varmistaa Superpesispaikka ensi kaudelle, mutta Koskenkorva oli tuolloin vahvempi ja KeKi joutui karsintoihin. Karsinnoissa nähtiin kuitenkin varsin kivenkova KeKi eikä jäänyt epäselväksi kuuluuko ensi kauden Superpesispaikka KeKille vai Puijon Pesikselle.

Kolmannessa karsintasarjan pelissä ensimmäisellä sisävuorolla näytti, ettei Puijo onnistu rakentelemaan kotiutustilannetta. Teemu Nivalan erinomaiselle lyönnillä kakkosjatkeelle ehti etenijä kuitenkin kakkospesältä kotipesään saakka. KeKin ensimmäistä ajolähtöä purki Matti Korhonen, joka pisteli pallon kakkosjatkeelta läpi kahden juoksun arvoisesti. Ossi Meriläisen keskipompulla syntyi KeKin kolmas juoksu.

Toinen vuoropari edettiin samankaltaisesti. Puijo ei onnistunut juoksunteossa, mutta Matti Korhosen lyöntivuorolla ajolähdössä Puijon lukkari Mikko Lahtisella lipsahti kaksi väärää ja KeKi siirtyi 4-1 johtoon. Ossi Meriläisen kolmosrajanäpyllä kotiutui Markus Keski-Petäjä.

Kolmannessa vuoroparissa KeKi teki yhden juoksun, kun Jonne Luhtavaara viimeisenä lyöjänä pisti pallon nätisti kolmoskopparin eteen. Neljännessä vuoroparissa Kasperi Laasonen pisti pallon ensin kolmosjatkeelta läpi, mutta KeKin onneksi pallo pysähtyi mainosaitaan. Heti perään Laasonen kuitenkin pisti pallon väliin ja Puijo kavensi tilanteeksi 6-2. Tämän enempään Puijo ei pystynyt neljännessä vuoroparissa ja KeKi vei ensimmäisen jakson.

Toinen jakso alkoi Ossi Meriläisen välilyönnillä tekemällä juoksulla. Puijo rakenteli tasoittavallaan ajolähdön, mutta kotiutusyritys meni kopiksi ja samalla syntyi kolmas palo kakkospesälle. KeKin toisen juoksun löi Matti Korhonen toisessa vuoroparissa varmalla välilyönnillä merkistä. Toisen vuoroparin tasoittavalla Puijo rakenteli ajolähdön, mutta kotiutusyrityksestä seurasi kaksi paloa ja vuoronvaihto.

Kolmannen aloittavalla Marko Pelkonen löi pallon kolmosjatkeelle juoksun arvoisesti. Heti perään Jonne Luhtavaara pistin pallon takarajalta maisemiin ja tilanne oli 6-0. Kolmannen tasoittavalla Puijon Mikko Lahtinen pääsi purkamaan ajolähtöä, mutta Joona Sunin hieno syöksykoppi (kauden toinen onnistunut) tylsytti yrityksen. Viimeisessä vuoroparissa ei kumpikaan onnistunut enää juoksunteossa, joten toisen jakson vei KeKi 6-0.

Kauden viimeisessä ottelussa KeKin parhaana palkittiin 100 prosentin tehoilla pelannut Markus Keski-Petäjä. Kakkospalkinnon pokkasi kolmesti juoksunteossa onnistunut Ossi Meriläinen. Parhaana ulkopelaajana palkittiin ties monennenko kerran tällä kaudella Jani Lassila. Kuopion parhaat olivat lukkari Mikko Lahtinen ja jokeri Kasperi Laasonen.

KeKin kantaviin voimiin jo useita vuosia kuulunut monitoimipelaaja Juhani Ojala summasi haastavan kauden.

- Kausi oli vaikea. Odotukset olivat kovat ja pudotuspelipaikkaakin tavoiteltiin. Maksoimme kuitenkin oppirahoja tällä kaudella. Uskon, että tulevaisuus on kirkas, Ojala totesi ottelun jälkeen.

Kuva: Lassi Karvonen
Kuvagalleria (Markku Kovalainen)
Ottelutilastot