Kausi jatkuu syyskuun puolelle

Kempeleen Kirin miesten superpesisjoukkue lähti jännittävissä asetelmissa Koskenkorvalla runkosarjan viimeiseen kamppailuun. Pelkästään toisen jakson pelaaminen tasan Koskenkorvan kanssa olisi riittänyt suoran sarjapaikan varmistamiseen. Tähän ei kuitenkaan pystytty vaan jäätiin juoksun päähän toisella jaksolla. Ottelu päättyi Koskenkorvan voittoon 2-0 (2-0, 6-5).

Koskenkorva aloitti sisältä ja onnistui pienellä ulkokentän avustuksella rakentelemaan kotiutustilanteen. Se kuivui kuitenkin nopeasti kokoon, kun Joona Suni oli pudottamassa koppia, mutta nappasikin kiinni ja kolmosella olija oli irti pesästä. Ensimmäinen vuoropari edettiin lopulta molempien osalta juoksuitta. KeKi kyllä onnistui rakentelemaan kotiutustilanteita, mutta kotiutuksissa ei onnistuttu.

Toisen vuoroparin aloittava lukkari Jani Lassila nappasi ensin kärpäsen kakkospesältä kärki Tuomas Tuohisaaresta ja sen jälkeen tylsytti lyöjän lyömään laittoman kopinnostoyrityksestä. Myöskään KeKi ei onnistunut edelleenkään juoksunteossa yhdestä kolmostilanteesta huolimatta.

Kolmannessa vuoroparissa Koskenkorva siirtyi 1-0 johtoon Patrik Wahlstenin kakkossauman puhkaisulla. Seuraavaksi jokeri Juho Toivola pisti painepalloa kakkossaumaan ja Koskenkorva johti 2-0. KeKi järjesteli jälleen ajolähdön, mutta kotiutukset eivät vain onnistuneet.

Viimeisessä vuoroparissa KeKi piti Koskenkorvan sisäpelin kurissa. Omalla tasoittavallaan näytti KeKi jo kaventavan, kun Onni Määttä kiisi kakkospesältä kotiin saakka takakentän häseltäessä pallon kanssa. Määttä paloi kuitenkin niukasti kotipesän kynnyksellä. KeKi ei onnistunut tekemään ensimmäistäkään juoksua, joten Koskenkorva vei ensimmäisen jakson 2-0.

Toinen jakso alkoi hankalasti KeKin sisävuorolla. Kärki Jani Lassilasta tuli palo kakkospesälle ja heti perään Onni Määtästä, kun Koskenkorvan lukkari Atte Brandtin vääräksi huudettu syöttö olikin oikea. Koskenkorva siirtyi 1-0 johtoon Patrik Wahlstenin keskisaumalyönnillä. 2-0 johtoon kotijoukkue siirtyi Otto Kauppisen välilyönnillä kakkoskoppari Joona Sunin eteen. 3-0 juoksun löi Anttoni Jakobsson. 5-0 juoksun löi Juuso Vuorenmäki vastustamattomalla välilyönnillä.

Toisessa vuoroparissa KeKi teki vihdoin ottelun ensimmäisen juoksunsa. Matti Korhonen pisti pallon sievästi väliin. Tämän jälkeen ottelua tahkottiin juoksuitta kolmannen tasoittavalle asti. Ville-Veikko Olli vei Koskenkorvan jo 6-1 johtoon.

Neljännessä vuoroparissa KeKi lähti vielä tasoitusyritykseen, kun Heikki Savikoski pisti pallon koppareiden välistä läpi kunnarin ja juoksun arvoisesti. Juhani Ojala pisti pallon kolmosjatkeelle ja Savikoski toi tuplajuoksun. Matti Korhonen löi pallon kakkosjatkeelle ja KeKi oli jo juoksun päässä. Tästä eteenpäin ei kuitenkaan enää päästy ja suoran sarjapaikan varmistaminen jäi juoksun päähän.

Ykköspesiksen karsintaottelut alkavat huomisen jälkeen, kun runkosarja saadaan päätökseen. Sen jälkeen Ykköspesiksessä kolmanneksi sijoittuvat aloittaa karsintasarjan KeKiä vastaan, KeKin kotiedulla. Karsintapelit alkavat alustavan ohjelman mukaisesti Kempeleessä 28.8.

Kuva: Lassi Karvonen

Ottelutilastot