Jussi-Pekka Tanskanen KeKin uusi päävalmentaja - Jere Lehto fysiikkavalmentajaksi

24-vuotias Jussi-Pekka Tanskanen on Kempeleen Kirin miesten uusi päävalmentaja. Jo aiemmin Kempeleen Kirissä valmentanut Jere Lehto aloittaa miesten fysiikkavalmentajana.

Jussi-Pekka Tanskanen on Kempeleen Kirin miesten uusi päävalmentaja. Kuluneella kaudella Joensuun Mailan organisaatiossa valmentanut Tanskanen ottaa harteilleen vastuuvalmentajan sekä pelinjohtajan tehtävät kahden vuoden sopimuksella.

Juppe s

- Jussi-Pekka on ammattimaisesti lajiin suhtautuva, lupaava valmentaja. Olemme jo pitemmän aikaa suunnitelleet täysipäiväisesti miesten joukkueen kanssa toimivan valmentajan satsaamista KeKiin, joka on mukana joukkueen arjessa. Jussi-Pekka oli siihen tehtävään paras vaihtoehto ja hänet saatiin. Odotuksina seuran puolelta on arjen tekemisen paraneminen, mikä näkyy sitten varmasti urheilullisena menestymisenä. Se oli tässä pääasia, kommentoi Kempeleen Kirin manageri Sami Saloranta.

Jussi-Pekka Tanskanen ammentanut pesisoppinsa Sotkamossa, jonka jälkeen tie vei Porin Pesäkarhuihin 2015. Viime kaudella Tanskanen toimi Suomen mestaruuden voittaneen Joensuun Mailan valmentajana. Nuoresta iästään huolimatta Tanskanen on ehtinyt ammentaa oppia kahdesta huippuorganisaatiosta niin miesten kuin naisten puolella. Kempeleessä Tanskanen tulee toimimaan myös vanhempien junioreiden kanssa.

- Oikein innostunut olo tulla Kempeleeseen. Aina ollut tavoitteena päästä miesten Superiin pelinjohtajaksi ja se steppi otetaan nyt. Joukkue on todella motivoitunut ja varmasti penkin alle menneen kauden jälkeen myös nälkäinen. KeKin joukkueessa on myös varmasti paljon potentiaalia, jota on mahdollista repiä irti ja se on tällä hetkellä suurin tavoite.

- Uskon että pystyn tuomaan joukkueen tekemiseen päämäärätietoisuutta ja tavoitteellisuutta. Minulla itsellänikin on tavoitteita, jotka varmasti auttavat potkimaan koko ryhmää eteenpäin. Ensimmäinen tavoite on tehdä suunnitelma talveksi, jolla saadaan joukkueen arkea ammattimaisemmaksi. Harjoitusolosuhteet ovat kunnossa ja ne antavat paljon mahdollisuuksia, mikä on valmentajan kannalta hyvä asia, Tanskanen kommentoi.

Jere s

Moninkertainen aitajuoksun SM-finalisti Jere Lehto hyppää Kempeleen Kirin fysiikkavalmentajan saappaisiin. Liikuntatieteen maisteriksi valmistunut Lehto on pelannut Ykköspesiksessä ja toimi viime kaudella KeKin juniorijoukkueiden juoksuvalmentajana. 

- Aina ollut haaveena päästä tekemään myös näitä hommia ja vielä näin laadukkaaseen joukkueeseen niin mikäs sen parempaa. Kempeleen Kirin pelaajien työmoraali on korkealla ja harjoittelu ahkeraa. Tavoitteena on saada jokaisen pelaajan omat tarpeet paremmin harjoittelun ytimeen. Pystyn tuomaan harjoitteluun juoksutekniikan ja -voiman lisäksi monipuolisuutta ja etenkin sitä, että pelaajien paikat pysyvät ehjinä paremmin, Lehto summaa.

Joukkueen uudet pelaajat julkaistaan keskiviikkona 2.10. Valmennustiimi täydentyy kakkospelinjohtajalla talven aikana.

Kuvat: Riku Karppinen