Harjoitteluun ammattimaisempi ote aamutreenien avulla

Aamutreenit ovat tehneet joukkueen talviharjoittelusta ammattimaisempaa.

Vuosi 2020 on tuonut muutoksia Kempeleen Kirin harjoitusrutiineihin. Aamutreenit tulivat alkuvuodesta osaksi joukkueen harjoitussuunnitelmaa. Näin harjoittelu on ottanut askeleen kohti tehokkaampaa ja ammattimaisempaa suuntaa. Pääsääntöisesti treenit järjestetään Kempeleen keskustan vanhassa palloiluhallissa silloin, kun sopiva päivä saadaan järjestettyä. Tiistai on osoittautunut tähän mennessä sopivimmaksi päiväksi.

Aamureenit2

Aamuharjoituksiin kuuluu mm. räpyläharjoituksia.

Kekin harjoittelun painoarvo siirtyi vuoden vaihteessa fysiikkaharjoittelusta lajiharjoitteluun. Yhtenä syynä tähän on helmikuussa pelattava Halli-SM-turnaus. Puolitoista tuntia kestävän treenin aikana käydään läpi muun muassa etukenttäpelaamista sekä erilaisia lyönti- ja räpyläharjoituksia. Aamulla pidettävien treenien sisältö ei varsinaisesti eroa normaalista, illalla pidettävästä harjoittelusta paitsi, että siihen osallistuvia pelaajia on vähemmän.

Aamu alkaa lämmittelyllä

Pelinjohtajan lisäksi paikalle saapuvat joukkueesta ne pelaajat, joiden aikataulut mahdollistavat sen. Yksi heistä on joukkueen lukkari, Jani Lassila, jonka arkeen aamutreenit ovat sopineet hyvin.

- Aamutreenit ovat hoituneet samalla tavalla, kuin muukin harjoittelu. En ole huomannut niiden välillä mitään eroa, hän kertoo.

Aamureenit1

Aamu alkaa lämmittelevillä harjoituksilla.

Koska aamuharjoittelu on aloitettu vasta, ei Lassila osaa sanoa, näkyykö sen tulokset vielä erityisemmin. Siitä, lisätäänkö aamutreenejä kauden lähestyessä, ei ole vielä tietoa. Joitakin lisäyksiä harjoitteluun saattaa toki tulla.

- Katsotaan mitä se Jupe (pelinjohtaja Jussi-Pekka Tanskanen) on suunnitellut, Lassila naureskelee.

Lassila uskoo aamutreenien olevan arkipäivää myös muille Superpesisjoukkueille. Vanhan palloiluhallin lisäksi joukkue harjoittelee myös kempeleläisellä yläasteella sekä Linnakankaan uudella Ojan Rauta Areenalla.

aamutreenit3

Joukkueen lukkarin Jani Lassilan on ollut mahdollista osallistua aamulla pidettäviin treeneihin.

Kempeleen Kiri aloittaa harjoituspelikautensa tulevana viikonloppuna Ojan Rauta Areenalla kahdella pelillä Sotkamon Jymyä vastaan. Pelit pelataan lauantaina 25.1. klo 17 ja sunnuntaina 26.1. klo 12 alkaen. Liput molempiin peleihin 5€. Hallissa istumapaikat n. 200 hengelle. Kioski palvelee (mm. hot dogit, kahvit yms.).

Kuvat: Pauliina Puurunen