D1-tytöille SM-kultaa!

 Oulun Suurleiri (15.-20.7.2019) sai Kempeleen Kirin osalta hienon päätöksen, kun D1-tytöt pelasivat itsensä puolivälierien ja välierien kautta finaaliin ja finaalissa voittivat Rauman Feran juoksuin 11-7. 

Joukkueella oli koko leirin ajan luottamus omaan tekemiseensä, ainoa notkahdus tapahtui alkusarjassa juurikin Feraa vastaan, jolloin joukkue hävisi Feralle 6-0. Muuten D1-tytöt voittivat kaikki leiriottelunsa ja lopulta siis myös Rauman Feran finaalissa. Kyseessä on tämän joukkueen ensimmäinen SM- mitali, kaksi vuotta sitten Tenavaleirillä lähes sama joukkue tuli kilpasarjassa neljänneksi.

Tytöillä on ollut vuosien aikana vahva halu kehittyä pelaajina ja joukkueena. Kultamitali on ansaittu palkinto kovasta työstä. 

Joukkue on menestynyt vuosien saatossa hyvin alueellaan, voittaen alueleirin, Pohjois-Suomen mestaruuden ja oman aluesarjansakin useasti.

SM-kultaa saavuttaneessa joukkueessa pelasivat  

Essi Jyrkkä, Pinja Karttunen, Emilia Lammela, Noora Lampela, Vilma Lappalainen, Eerika Mansikka-aho, Malviina Mäklin, Neea Möttönen, Saana Ojantakanen, Venla Ronkainen, Venla Sunnari, Annika Utriainen. Joukkueen pelinjohtajina toimivat Marko Mansikka-aho ja Katri Säily sekä huoltajana Jusa Heikkinen.

Kulunut kesä on ollut muutenkin menestyksekäs D1-joukkueella tähän mennessä. Kesäkuussa joukkue voitti Kempeleen alueleirin ja kesän aikana raivasi tiensä D-tyttöjen aluesarjan ylempään loppusarjaan sekä aluemestaruussarjan loppuotteluun. Lisäksi joukkue on pelannut C-tyttöjen aluesarjaa, jossa on tällä hetkellä sarjajohdossa. Pelit jatkuvat siis vielä elokuun ajan.