Skip to main content

Marja tuo uusia tuulia naisten harjoitteluun

Marja Myllykangas ohjaa Kirin naiset ja valmentaja Sami Lassilan pieneen saliin ja aloittaa huoltavan harjoituksen selittämällä, mitä tänään tehdään. Hänen näyttämänään liikkeet vaikuttavat hyvinkin vaivattomilta, mutta pelaajista kuulee ja näkee ettei tämä olekaan ihan niin helppoa. Alun ähinä ja puhina vaihtuu kuitenkin harjoituksen aikana hiljaiseksi keskittymiseksi. Myös kehonhuollolla voi helposti saada hien pintaan.

Marja tutustui Kempeleen Kirin naisiin vuodenvaihteessa ja on nyt joukkueen nimetty fysioterapeutti.

Hän työskentelee Fysiofeelissä, joka on Kempeleen Kirin yhteistyökumppani. Marja itse omaa kilpatelinevoimistelutaustan ja on toiminut lajin parissa niin urheilijana, valmentajana kuin tuomarinakin.

- Pesäpallojoukkueen fysioterapeuttina toimiminen on uusi kokemus ja tässä oppii itsekin paljon. Toivon, että voin tuoda erilaisia vivahteita harjoitteluun oman telinevoimistelutaustani kautta, Marja toteaa.

Pesäpallossa suoritukset ovat räjähtäviä ja repiviä ja usein niitä joutuu tekemään kylmissäkin olosuhteissa, joten koko vartalon huolto ensiarvoisen tärkeää. Marja muistuttaakin, ettei lajitreenien keskellä saa unohtaa kropan kunnossapitoa eli monipuolista kehonhuoltoa. Esimerkiksi rullaus, liikkuvuusharjoitukset sekä dynaaminen venyttely ovat hyviä keinoja vammojen ehkäisyyn sekä samalla suorituskyvyn parantamiseen.

-Mielestäni on tärkeää, että fysioterapeutit ja urheiluseurat ovat lisänneet yhteistyötään ja kehonhuoltoa aletaan ottaa enemmän ja enemmän osaksi harjoittelua jo nuoremmassa iässä. Kun pelaajilla on yhteistyökumppani, jonka puoleen kääntyä vammojen iskiessä, päästään ongelmiin puuttumaan ajoissa. Näin estetään vammojen paheneminen myöhemmässä vaiheessa, Marja mainitsee.

Kempeleen naisten osalta Marja toivoo näkevänsä kehitystä erityisesti liikkuvuudessa ja kehonhallinnassa. Hän haluaa myös osoittaa ettei kehonhuollon tarvitse aina olla pelkkää venyttelyä, vaan se voi olla yhtä monipuolista kuin treenaaminen yleensäkin.

#muntiimi

  • Luotu .