Skip to main content

Itä-Lännet startataan tänään - Valinnoissa runsaasti kempeleläisväriä

Viikonloppuna pelataan pesäpallon arvo-otteluita Joensuussa ja Kempeleen Kiri on noussut hyvin esille pesiksen arvo-otteluvalinnoissa! Kempeleläinen pesisosaaminen sai kunniaa niin pelaaja- kuin tuomarivalinnoissa. Kempeleen Kiriä nykyään edustavia pelaajia löytyy jokaisesta arvo-ottelusta lukuun ottamatta miesten Itä-Länsi ottelua. 

Naisten otteluun on valittu Essi Kylli, joka pelaa uransa jo viidennen Itä-Läntensä, ja Iiris Puskala, jolle arvo-ottelukutsu tuli tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Molemmat naiset ovat pelanneet hienon alkukauden ja se näkyy myös naisten superpesiksen tilastoissa, sillä molemmat loistavat tilastojen kärkikahinoissa! Essi löytyy tällä hetkellä etenijätilaston toiselta sijalta 23 tuodulla juoksullaan ja kärkilyöntitilaston kolmannelta sijalta 64 kärkilyönnillään. Iiris taas on lyönyt tähän mennessä 30 juoksua ja näin ollen löytyy lyöjätilaston toiselta sijalta sekä kärkilyöntitilaston seitsemänneltä sijalta 57 kärkilyönnillään.

A-poikien Itä-Länteen on valittu Markus Keski-Petäjä, joka on pelannut erinomaisen alkukauden Kempeleen Kirin miesten ykkösjoukkueessa vaihtajan roolissa. Markus on pelannut Kirin linjassa varmaotteisesti.

B-tyttöihin Kempeleestä valittiin Sara-Ella Kemppainen, Laura Korkala sekä Annika Linna. Heistä Sara-Ella ja Annika ovat pelanneet naisten superpesisjoukkueen mukana alkukauden. Sara-Ella on kantanut tolppia hihoissaan naisten joukkueessa sekä hoitanut omaa tonttiaan varmalla otteella. Laura on pelannut tärkeää pääkotiuttajan roolia ja kantaa myös C-kirjainta hihassaan B-tyttöjen joukkueessa. Annika puolestaan on esittänyt ennakkoluulotonta peliä koppariosastolla ja varmaa työskentelyään mailan varressa niin naisten kuin B-tyttöjenkin joukkueessa.

B-pojissa Juuso Nousiainen sai kutsun arvo-otteluun. Simolaislähtöinen Juuso on tällä kaudella pelannut lukkarin tontilla Kempeleen B- ja A-pojissa. B-poikien idän joukkueen pelinjohtajana toimii kempeleläislähtöinen Teemu Körkkö sekä B-poikien idän joukkueesta löytyy myös Kempeleessä pesisoppinsa saanut Rami Ruokojärvi. Rami pelaa nykyään Lippo Pesiksessä.

Itä-Länsi peleihin on tehty myös tuomarivalintoja, joissa Kempele näkyy hyvin. Miesten ottelussa kempeleläistaustaa nähdään kotipesässä että kakkospesällä, sillä syöttöjä valvoo Jussi-Pekka Anttila ja kakkostuomarina toimii Jarkko Juvani. Jaakko Holma saa kunnian toimia kolmostuomarina naisten arvo-ottelussa.

Kempeleen miesten ykköspesisjoukkue on pelannut varsin hienon alkukauden ja taisteleekin suorasta noususta miesten superpesikseen runkosarjan päätteeksi. Miesten ykkössarjajoukkue sai myös kunniaa Ykköspesiksen Itä-Länsi -valinnoissa. Miesten ykköspesiksen Itä-Länsi ottelu pelataan Varkaudessa tänään torstaina 28.6. Kempeleen joukkueesta otteluun valinnan saivat alunperin Matti Korhonen, Jani Lassila, Onni Määttä sekä Heikki Savikoski. Loukkaantumisten ja siviilipuolen pakottavien esteiden vuoksi joukkueiden kokoonpanoihin tuli kuitenkin hieman muutoksia, sillä Jani Lassila, Onni Määttä ja Matti Korhonen joutuivat kieltäytymään arvo-ottelukutsusta. Miesten Ykköspesiksen Idän joukkueeseen liittyivät jälkikahinoissa Juhani Ojala ja Markus Keski-Petäjä, joka pääsee tänä vuonna edustamaan kahta Idän joukkuetta!

Paljon tsemppiä kaikille tuleviin arvo-otteiluihin! Nauttikaahan niin kentällä kuin katsomossa hienoista suorituksista ja pesiksen arvo-ottelutunnelmasta. Viikonloppuna Joensuussa pelaavat maailman parhaat pesiksen pelaajat!

#pesis, , #nastajengi,, #muntiimi

  • Luotu .